Klaipėdos savivaldybės darbuotojams – mažesnės kalėdinės premijos

Kalėdinių premijų šiais metais sulauks Klaipėdos savivaldybės darbuotojai, kurie neturi nuobaudų. Administracijos atstovai žada, kad premijos šiais metais visiems bus vienodos, bet mažesnės nei prieš kelerius metus.

Panašu, kad Klaipėdos savivaldybės administracijos darbo užmokesčio fonde ir šiemet yra sutaupytų pinigų, kuriuos metų pabaigoje bus galima panaudoti darbuotojų skatinimui.

Tačiau kiek lėšų bus skirta savivaldybės tarnautojų kalėdinėms premijoms, dar neaišku.

„Kalbant apie premijas, skirsime tiek, kiek priklauso pagal kolektyvinę darbo sutartį, tai yra iki dviejų pareiginės algos bazinių dydžių. Vienas bazinis dydis siekia 186 eurus, neatskaičius mokesčių. Planuojame premijas skirti visiems vienodas“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas.

Prieš trejus metus savivaldybės darbuotojai vidutiniškai gavo po 442 eurų premijas, atskaičius mokesčius.

Vienkartinėmis išmokomis ar premijomis paprastai skatinami visi valstybės tarnautojai ir darbuotojai, dirbantys pagal darbo sutartį, dirbę nepertraukiamai visus metus ir neturintys galiojančių tarnybinių nuobaudų ar darbo pareigų pažeidimų.

Tad tiems tarnautojams, kurie per metus turėjo nusižengimų ir jiems galioja tarnybinės nuobaudos, kalėdinės premijos nebus išmokėtos.

Dienraščio duomenimis, tokių savivaldybės tarnautojų šįkart yra trys. Iš viso Klaipėdos savivaldybės administracijoje ir mero komandoje dirba apie 470 žmonių.

Bendro kalėdinių premijų fondo dydžio A. Žukas įvardyti negalėjo, esą jis dar skaičiuojamas, nes kol kas nėra žinoma, kokia pinigų suma tiksliai yra sutaupyta iš atlyginimų fondo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jie ir taip ten pasidaro penkis kartus

Vaidas

Vaidas portretas
Įdomu jei čia 470 savivaldybėje tai kiek pvz švedijoje panašiam mieste

Ne lyberalas

Ne lyberalas portretas
Negaila premijos darbuotojams. Gaila kad keliai nevalyti, stovejimo vietu nera, kamsciai mieste, debiliskas parkavimo mokestis ir t.t. Cia jos ne per 1 diena atsirado, bet dudoriaus eros liekanos ...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių