Klaipėdos universitetas skelbia aukcioną: parduodami nereikalingi pastatai

Klaipėdos universitetas skelbia aukcioną, kurio metu parduos kelis nereikalingus pastatus. Aukcione gautus milijonus eurų ketinama investuoti į aukštosios mokyklos miestelio Herkaus Manto gatvėje plėtrą.

Parduoda statinius

Aukcionas, kuriame tikimasi parduoti tris anksčiau universiteto naudotus objektus, numatytas sausio 23 d.

Skelbiama, kad parduodamas mokomasis gamybinis korpusas Minijos g. 153, kurio bendras plotas – beveik 5 tūkst. kv. m, taip pat beveik 650 kv. m valgykla, esanti Minijos g. 155. Pradinė šio objekto pardavimo kaina – 2,5 mln. eurų.

Naujų šeimininkų ieškoma ir Malūnininkų g. 4 esančiam bendrabučiui, kurio plotas – beveik 5 tūkst. kv. m, bei Sportininkų g. 13 esančiam 91,41 kv. m ploto garažui.

Mes visada tą pastatą norėjome parduoti, apie kokius atidavimus kažkam gali būti kalba?

Pradinė šio objekto pardavimo kaina – 1,8 mln. eurų.

Mokyklai neatidavė

Įsigyti siūloma ir Sportininkų g. 13 esantį pastatą, kur anksčiau veikė Tęstinių studijų institutas. Pradinė šio 6 496,57 kv. m ploto pastato ir jam priklausančių objektų kaina – 2,4 mln. eurų.

Šiame pastate dar pernai kovą buvo nuspręsta steigti Jūrų kadetų mokyklą.

"Apsisprendėme, kad mokykla būtų Tęstinių studijų centro pastate, Klaipėdos universiteto patalpose. O tos patalpos yra labai geros. Du trečdaliai patalpų suremontuotos europinėmis lėšomis. Tik kai kurie koridoriai ir kai kurie flygeliai dar nesutvarkyti, bet tai yra mažiau nei trečdalis viso pastato. Taip suremontuotų mokyklų mieste mes neturime", – anksčiau tikino Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Tada ji sakė, kad reikės tvarkyti sporto salę, tačiau tikino, kad iki rugsėjo 1-osios viskas bus parengta, jog vaikai galėtų čia sportuoti. Esą mokykla tose Sportininkų gatvės patalpose galėtų pradėti veikti kad ir šiandien.

Tačiau kadetai nuo šių naujųjų mokslo metų įsikūrė I. Simonaitytės mokyklos patalpose, Naikupės gatvėje, nes universitetui patalpų neatidavė.

"Mes visada tą pastatą norėjome parduoti, apie kokius atidavimus kažkam gali būti kalba? Universitetas juk turi savo vystymo planus, mes niekada apie atidavimą už dyką nesame prasitarę. Visada kalbėta, kad už pastatą turi būti atsiskaityta pagal jo vertę. Jokių mainų mes nenorime. Pastatas nepriklausomų turto vertintojų įvertintas apie 2 mln. eurų. Ir mes tikimės tuos pinigus, kuriais vykdysime universiteto investicinę programą, gauti", – pernai gegužę dienraščiui kalbėjo Klaipėdos universiteto Infrastruktūros ir plėtros prorektorius Benediktas Petrauskas

Turtas: Klaipėdos universitetas aukcione parduoda keletą anksčiau aukštosios mokyklos naudotų statinių. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Plės miestelį

Klaipėdos universiteto Infrastruktūros priežiūros centro vedėjas Arvydas Gužauskas paaiškino, kad šie pastatai aukštajai mokyklai jau nebereikalingi, todėl juos ir nuspręsta parduoti.

"Mes optimizuojame savo veiklą ir, pardavę šiuos pastatus, investuosime į naujus statinius", – teigė A. Gužauskas.

Aukciono metu gauti milijonai bus panaudoti universiteto miesteliui Herkaus Manto gatvėje vystyti, mat minėti objektai ir buvo atiduoti su sąlyga, kad už juos gauti pinigai bus investuoti į universitetą.

Pašnekovo teigimu, visą universiteto veiklą numatoma perkelti į Herkaus Manto g. 84 esantį aukštosios mokyklos miestelį ir čia statyti bendrabučius bei kitus universiteto veiklai reikalingus pastatus.

Minėti keli objektai – ne vieninteliai, kurie atras naujus šeimininkus.

Ateityje ketinama parduoti ir Bijūnų g. 17 esantį pastatą, kur šiuo metu veikia Jūrų technikos fakultetas. Tai ketinama padaryti prieš tai pastačius naujus fakulteto namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Sportininku 13, gatova mokykla vaikams su sporto sale, autikai važiuoja, juk šiaurinėje dalyje trūksta mokyklų Darzeliu prašau imk ir daryk, savivaldybe gali juk ir nupirkti ar perimti čia tik popierinis klausimas kuris laike įgyvendinamas greiciau nei statyba

Buves studentas

Buves studentas portretas
Visur pinigai,pinigai... o studijų kokybė kur? Apskritai klausimas ar verta studijuot...baigiau ir tikrai nesididžiuoju, kad KU... nebešnekant apie dėstytojų kompetencija... kaip jie baigia doktorantūra ir įgyja laipsnius didelis klausimas... atidžiau siūlyčiau pasižiūrėti kieno darbus dėstytojai pateikia į straipsnius, kieno darbus pristatynėja konferencijose ir pan. Nes viskas plaukia iš studentų bakalauriniu ir magistrinių darbų...o kokius darbus padaro dėstytojas??? Galit sakyt padeda studentų rašyt darbą baigiamąjį, tačiau realybė visai kita...

Na taip.

Na taip. portretas
Pravalgys pinigus, paskui dar ką nors parduos - vėl pravalgys.Tai kad ekonomiška
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių