Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos valdininkai vėl nori naujų mašinų

2013-04-02 13:49
Klaipėdos valdininkai vėl nori naujų mašinų
Klaipėdos valdininkai vėl nori naujų mašinų / DMN archyvo nuotr.

Klerkai vėl rezga planą, kaip įsigyti naujų tarnybinių automobilių. Esą reikia bent trijų naujų mašinų, kad būtų galima sumažinti išlaidas degalams.

Šiuo metu Klaipėdos savivaldybei priklauso aštuoni tarnybiniai automobiliai. Du iš jų – beveik nauji, pagaminti praėjusiais metais. „Honda Accord“ automobilius valdininkai išperkamosios nuomos būdu įsigijo pernai. Per penkerius metus už juos reikės sumokėti 224 tūkst. litų.

Automobilių pirkimo manija, regis, uostamiesčio savivaldybėje yra įsišaknijusi, nes vėl svarstoma galimybė įsigyti tris naujas mašinas.

Tačiau pirmiausia sugalvota atsikratyti senesnių automobilių. Aukcione netrukus bus parduodamas automobilis „Opel Vectra“, pagamintas 1998 metais.

„Ta mašina jau nebe mašina. Ekspertai nustatė, kad ji nebenaudojama, todėl ją ir nurašysime bei skelbsime pardavimo aukcioną. Pagrindinė priežastis, kodėl mums ši mašina nereikalinga, – labai brangiai kainuoja ją išlaikyti, reikia nuolat remontuoti, ryja daug degalų“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Pradinė „Opel Vectra“ pardavimo kaina sieks 1,7 tūkst. litų. Jei pirmasis aukcionas neįvyks, kaina bus sumažinta ketvirtadaliu. Jei ir tuomet niekas automobiliu nesusidomės, jis bus parduotas į metalo laužą.

„Opel Vectra“ mašina naudojosi Miesto tvarkymo skyriaus specialistai. „Kai parduosime šią mašiną, manau, jog su trimis ar keturiais skyriaus specialistais sudarysime sutartis, kad jie savo automobilius naudotų kaip tarnybinius, padidinsime degalų limitą“, – teigė V.Karmanovas.

Jis patikino, kad šiemet naujiems automobiliams įsigyti miesto biudžete pinigų nenumatyta, tačiau kitąmet situacija gali būti kitokia.

V.Karmanovas svarstė, jog reikėtų parduoti ir 2003 metais bei 2004-aisiais pagamintus „Honda“ automobilius, kuriais važinėja Viešosios tvarkos skyriaus specialistai.

Šios mašinos anksčiau buvo priskirtos savivaldybės administracijos vadovams ir vicemerams, tačiau kai įsigytos naujos hondos, senosios perleistos Viešosios tvarkos skyriui.

„Šie automobiliai buvo pirkti vykti į komandiruotes, kelionėms į Vilnių, o dabar jais važinėjama mieste, todėl man labai nerimą kelia degalų sąnaudos“, – tvirtino V.Karmanovas.

Todėl jis ir svarstė, jog logiškiausia būtų ir tas dvi „Honda“ mašinas parduoti, o nupirkti kokias tris naujas, skirtas važinėti po miestą.

„Tokių planų yra, kitais metais matysime“, – kol kas neskubėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų