KLASCO: trukdoma krovą perkelti toliau nuo gyvenamųjų namų

  • Teksto dydis:

„Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos“ (KLASCO) vadovams gavus žodinį leidimą perkelti krovą į uosto 10-11 krantines, Klaipėdos miesto savivaldybė kreipėsi į Aplinkos apsaugos agentūrą (AAA) išreikšdama nerimą – pasak savivaldybės atstovų, perkėlus krovą nebūtų eliminuota tariama tarša. Tokia savivaldybės pozicija stebina, nes šiais veiksmais trukdoma perkelti dalį krovos toliau nuo gyvenamųjų namų.

„Krovos perkėlimas toliau nuo gyvenamųjų namų – visiems Klaipėdos gyventojams aktuali tema, todėl natūralu, kad ja domisi bei į diskusijas įsitraukia ir Klaipėdos miesto savivaldybė. Tačiau mus stebina savivaldybės atstovų pozicija. Jau kurį laiką stengiamės taršos riziką turinčius krovos darbus atitraukti dvigubai toliau nuo gyvenamųjų namų ir taip dar labiau sumažinti tikimybę kietosioms dalelėms patekti už bendrovės teritorijos ribų. Jei savivaldybė nepritaria tokiam sprendimui, kieno interesus ji gina?“, – svarsto KLASCO generalinis direktorius Vytautas Štumbergas.

Bendrovės vadovą nustebino ir visuomenę klaidinantys savivaldybės atstovų kaltinimai tariama tarša. Šiais metais prie KLASCO stovinčios oro kokybės tyrimų stotelės nė karto nebuvo užfiksavusios paros normatyvų viršijimų, o kasdieniai rodmenys buvo daug žemesni už stotelių Šilutės plente ir Bangų gatvėje fiksuotus kietųjų dalelių kiekius.

Vykdyto neplaninio aplinkosaugininkų tyrimo metu taip pat jokių rimtų pažeidimų, be „popierinių“ neatitikimų, nebuvo nustatyta. Tyrimas, kaip skelbė patys aplinkosaugininkai, vyko daugiau nei mėnesį. Jo metu tikrinimai bendrovei nežinant vyko tiek iš oro pasitelkiant dronus, tiek ir vykdant stebėjimus laivu iš marių pusės.

„Įvertinus liepos pradžioje paskelbtus AAA tyrimų rezultatus akivaizdu, kad aplinkosaugos klausimais bendrovė tvarkosi efektyviai ir veiksmingai. Ir toliau dėsime visas pastangas, kad bendrovės veikla atitiktų LR įstatymuose nustatytus poveikio aplinkai normatyvus. Šiuo metu laukiame Klaipėdos universiteto mokslininkų tyrimų rezultatų, kurie turėtų padėti tašką viešosiose diskusijose dėl kietųjų dalelių kilmės ir baigti kaltųjų paieškas“, – sako Vytautas Štumbergas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Tyrimai tikrai kelia abejonių: kaip tokie prasti rodikliai gali neviršyti normų ? Žmonės nespėja valyti juodų nuo geležies rūdos palangių, pareini iš miesto ir turi plauti plaukus, nes jie sulipę ir galvą niežti, o jų matai rodikliai "geri". Bus kaip su "Grigeo" - po rimto patikrinimo surado visas makles. Suras ir šitas, neabejokime. Laukime skandalo. Kaip galima krauti geležies rūdą vidury miesto ? - Tokių net sutarčių negalima pasirašyti, nes tai tikras nusikaltimas prieš žmonijos sveikatą.

Komisaras Katanis

Komisaras Katanis portretas
Achemos čiuptuvai apraizgė visą Klaipėdą, pradedant savivaldybe ir baigiant aplinkosauga.

Ei ei

Ei ei portretas
čia jums nevalstybinės įmonės o laisvo verslo zonos! Niekas jų netramdys, nieko jiems nedraus..(derba dėl nubyrančių mokesčiu grašių).Visas mūsų uostas, visi 4 laivynai atsiradus ,,laisvei" buvo akimirksniu sugriebti, o ko nespėjo tai patvarkė vėliau. Dabar jau net ,,prie Karbauskio" ketinama atiduoti vagims paskutinį likusį ten neprivatizuotą objektą - uostą ir jo tarnybas.Gal jau ir atidavė.Pas mus tokie darbeliai vykdomi paslapčia, minimaliausiai imituojant pristatymus visuomenei. Tai va ir turim. Mūsų šalies turtas atiduodamas kažkokiem tarptautiniams galimai nusikalstamos gaujos nariams, o mes paskui piktinamės kad užsitvėres vągius daro ką nori remdamasis nuosavybės neliečiamumu. Argi mes galim dėl kiekvieno pažeidimo kelti masines piliečių akcijas ir taip išsireikalauti...mizerį? Argi galime mes, eiliniai, priversti šituos neturinčius sąžinės cinikus dirbti mūsų miesto teritorijoje atsakingai ir taip kaip jie turi dirbti? TIKRAI NE.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių