Konferencijoje Klaipėdoje – pasaulyje žinomų traumatologų žvaigždynas

  • Teksto dydis:

Po metų pertraukos uostamiestyje surengta tarptautinė ortopedų traumatologų konferencija, kurią organizuoja „Northway“ chirurgijos centro Klaipėdoje Ortopedijos ir traumatologijos skyriaus vadovas, Lietuvos artroskopijos ir sporto traumatologijos asociacijos prezidentas gydytojas Markas Fiodorovas. Šiemet prie organizatorių prisijungė ir medicinos centras „Northway“. Tarp renginio pranešėjų – pasaulyje ir Europoje žinomų gydytojų pavardės.

Dėmesys – naujovėms

Praėjusį penktadienį Klaipėdos dramos teatre vyko jau dvyliktąjį kartą organizuota konferencija apie artroskopiją – minimaliai invazyvią chirurginę sąnarių gydymo procedūrą. Šių metų renginio tema skirta dažniausiai pažeidžiamų sąnarių – peties ir kelio – artroskopijai.

Nepaisant tam tikrų suvaržymų, renginio dalyviai iš pirmų lūpų galėjo sužinoti apie peties ir kelio sąnarių gydymo naujoves. Pasak organizatoriaus, kviesdamas skaityti pranešimus savo srities profesionalus, jis stengiasi, kad temos būtų aktualios ir įdomios.

Konferencijoje dalyvavę ir pranešimus skaitę ortopedai traumatologai E.Taverne iš Italijos, J.Willems iš Olandijos, J.Holtz iš Vokietijos ir kiti – nusipelnę savo srities profesionalai, puikiai žinomi tarp savo kolegų.

„Kai kurie pranešimus skaitę gydytojai yra sukūrę specialius instrumentus sąnarių gydymui, su kuriais pats operuoju“, – apie garbingus renginio svečius atsiliepė M. Fiodorovas.

Tiesiogiai transliavo operaciją

Svečiams tiesiogiai buvo transliuojama kelio sąnario kryžminio raiščio rekonstrukcija po traumos iš chirurgijos centro „Northway“ Klaipėdoje operacinės, kurios metu operuojančiam gydytojui M.Fiodorovui kolegos galėjo užduoti klausimus.

„Operacijos metu su kolegomis aktyviai bendraujame. Stebėdami vaizdą monitoriuje jie gali užduoti rūpimus klausimus, taip pat parodau tam tikrus niuansus, kurie mūsų darbe labai svarbūs“, – pasakojo ilgametę patirtį turintis gydytojas.

„Northway“ Chirurgijos centras turi modernias, aukščiausio lygio mokymams skirtas sąlygas ir techniką. Pati moderniausia 4K technologija per operaciją leidžia matyti didelį, ryškų sąnario vaizdą.

Aktyviai dalijasi patirtimi

Lietuvos artroskopijos ir sporto traumatologijos asociacijos vadovas M.Fiodorovas taip pat skaitė pranešimą apie kelio sąnario meniskų plyšimus bei tausojančias artroskopines peties sąnario operacijas.

Į konferenciją susirinko svečiai iš Vokietijos, Nyderlandų, Italijos, Vengrijos. Gausiausias ortopedų traumatologų būrys atvažiavo iš kaimyninės Latvijos.

Kai kurie šios šalies gydytojai Klaipėdoje šiemet lankosi ne pirmą kartą: šią vasarą chirurgijos centre „Northway“ keliais etapais vyko mokymai, kur kolegos iš Latvijos gilino žinias apie peties ir kelio sąnario patologijų gydymą. Kursus vedė Ortopedijos ir traumatologijos skyriaus vadovas M.Fiodorovas.

Ilgametę darbo ir mokymų patirtį turintis gydytojas džiaugėsi, kad po pertraukos vėl gali gyvai susitikti bei bendrauti su kolegomis.

„Be tiesioginės savo veiklos buvau labai pasiilgęs mokymų, patirties dalijimosi su kolegomis. Tai, kaip ir operacijos, teikia didžiulį džiaugsmą“, – sakė chirurgijos centro Ortopedijos ir traumatologijos skyriaus vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilija

Vilija portretas
Taip, Fiodorovas tikrai geras specialistas. Bet dirba, gaila, tik No rt way. Mane del peties pravare!

Šeikelis

Šeikelis portretas
Uz bapkes pasiekiamas…

Loreta

Loreta portretas
Didziuojaus, kad turime tokios aukstos klases profesionala, kaip gyd. Fiodorovas,tik gaila, kad eiliniam zmogui jis nebepasiekiamas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių