Pereiti į pagrindinį turinį

Kovos prieš nelegalius cigarečių pardavėjus

2014-03-19 18:11
VSAT nuotr.

Uostamiesčio valdžia tęs ir plės bendradarbiavimą su vietos policija. Jį ketinama įtvirtinti sutartimi. Didžiausias dėmesys bus skiriamas prekybai kontrabandinėmis cigaretėmis, grafičiams, elgetoms.

Klaipėdos valdžia ir policija užsimojo sumažinti nelegalią prekybą kontrabandomis cigaretėmis. Ypač ši problema aktuali Žvejybos uosto rajone. Čia nelegaliai cigaretėmis prekiauja romų tautybės asmenys.
Penktadienį į uostamiestį atvyksiančiai Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei miesto meras Vytautas Grubliauskas įteiks siūlomus įstatymų pakeitimus, kurie padėtų kovoti su tokia prekyba.

„Nors stengiamasi užkirsti kelią nelegaliai cigarečių prekybai, rezultatai būna trumpalaikiai. Tie žmonės verčiasi neteisėta veikla, turi nesumokėję 1,2 mln. litų baudų, bet gauna pašalpas, kitas garantijas. Pagal dabartinę įstatyminę bazę nieko neina padaryti. Tai reikalauja įstatymų leidėjo dėmesio“, – tvirtino meras.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas pabrėžė, kad būtent nebaudžiamumas skatina vykdyti toliau tokias veiklas.

Svarstomos ir galimybės, kad prie vietų, kur yra prekiaujama nelegaliomis cigaretėmis, būtų įrengtas policijos postas, vaizdo stebėjimo kameros.

„Nėra svertų, kad būtų galima pažaboti tokius asmenis. Vertėtų įteisinti areštą už nesumokėtas baudas. Jis būtų veiksmingesnis už viešuosius darbus, kurių atlikti pažeidėjo nepriversi, jei šis pats nesutinka“, – komentavo viršininkas.

Norima, kad policija ir savivaldybė bendradarbiautų, skiriant socialines pašalpas. Iš apylinkės inspektorių būtų galima sužinoti, ar žmogui tikrai reikalinga parama, ar jis nesiverčia nelegalia veikla.

Didelis dėmesys bus skiriamas ir pastatų terliotojams. Policija skirs kelis pareigūnus kiekviename teritoriniame komisariate, kurie informaciją apie tokius įvykius.

Klaipėdos savivaldybės Viešošios tvarkos skyrius vėl pradės vykdyti patikrinimus, ar gyventojai nusivalė grafičius nuo pastatų fasadų. Gyventojų prašoma kuo greičiau kreiptis į policijos pareigūnus dėl tokių įvykių. Tada policijos pareigūnams bus lengviau nustatyti, kas taip pasielgė.

Kitą savaitę – antradienį bus vykdomas pirmasis patikrinimas, ar mieste nėra elgetaujama, duodama išmaldos. Jis bus įspėjamasis. Patikrinimo metu bus aiškinama, kad negalima elgetauti mieste, duoti išmaldos.
Informacija apie elgetų susibūrimo vietas Viešosios tvarkos skyriui pateikė policija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų