Kruizinių laivų turistams – šokiai ir leidiniai

Planuojama, kad šiais metais Klaipėdos uoste apsilankys apie 50 kruizinių laivų. Iki vasario vidurio buvo užregistruoti 47 laivai, bet registracija dar vyksta iki balandžio.

Išskirtinis dėmesys didesniems laivams

Pagal dabartinį grafiką pirmasis kruizinis laivas Klaipėdos uoste turėtų pasirodyti gegužės 18-ąją. Kol kas numatyta, kad tai bus laivas „Aida Vita“. Jį tradiciškai planuojama pasitikti su menine programa.

Šis laivas taip pat ir užbaigs kruizinės laivybos sezoną Klaipėdoje – preliminariai spalio 5 dieną.

Kas Klaipėdos uoste organizuotai priiminės kruizinių laivų turistus kol kad neaišku. Klaipėdos miesto savivaldybė yra paskelbusi kruizų ir regatų organizavimo 2016 metais konkursą.

Aiškėja kruizinių laivų priėmimo nuostatos. Kiekvienas Klaipėdoje pirmą kartą apsilankęs kruizinis laivas, o taip pat ilgesnis nei 190 metrų laivas sulauks išskirtinio dėmesio. Kruiziniame laivų terminale vyks tokių laivų susitikimas su ne trumpesne nei vienos valandos menine programėle. Papildomai bus rengiami pažintiniai renginiai jūrų turistams Klaipėdos senamiestyje.

Laukiamas rekordininkas

Iš dabar planuojančių atplaukti 47 laivų 26 laivai yra ilgesni nei 190 metrų.

Pats ilgiausias į Klaipėdą ketinantis užsukti laivas bus 319 metrų ilgio „Celebrity Silhouette“. Jis gali priimti 2885 keleivius. Šis laivas preliminariai Klaipėdoje lankysis birželio 12 dieną. Tai bus naujas Klaipėdos uosto rekordininkas.

Dabar Klaipėdos uoste didžiausias apsilankęs kruizinis laivas yra 317 metrų ilgio „Celebrity Eclipse“. Jį sutikome 2014 metų birželio 17 d. Papildomai jis lankėsi ir 2015 metų birželio 9 dieną.

Šiais metais Klaipėdos uoste net šešis kartus lankysis išskirtinis 293 metrų ilgio kruizinis laivas „Mein Schiff 4“, penkis kartus – 290 metrų ilgio „Costa Pacifica“.

Priminsime, kad pernai Klaipėdos uoste lankėsi 52 kruiziniai laivai. Iš jų didžiausias – jau minėtas 317 metrų ilgio „Celebrity Eclipse“. Pernai uoste apsilankė net 33 kruiziniai laivai ilgesni nei 190 metrų, kuriems Klaipėdos mieste skiriamas didesnis dėmesys.

Platins nemokamus leidinius

Atplaukus kruiziniams laivams kruizinių laivų terminale tradiciškai veiks informacinis punktas. Šių metų kruiziniams sezonui Klaipėdoje planuojama išleisti ir nemokamai išplatinti 5000 vienetų Klaipėdos miesto žemėlapių anglų ir vokiečių kalbomis. Kruizinių laivų turistams bus parengtas ir nemokamai platinamas 8500 vienetų specialus leidinys apie Klaipėdos miestą anglų ir vokiečių kalbomis. Taip pat planuojama išleisti iki 35 tūkst. vienetų atvirukų su Klaipėdos miesto vaizdais.

Dar prieš prasidedant kruiziniams sezonui Klaipėdos uosto ir miesto atstovai kovo 13-17 dienomis planuoja dalyvauti ir tradicinėje tarptautinėje kruizinio verslo parodoje „Seatrade Cruise Global 2016”. Jis vyks JAV Majamyje. Tai bus renginys, skirtas pritraukti jau ne 2016, o vėlesnių metų naujas kruizinės laivybos linijas į Klaipėdos uostą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių