KUL dėl COVID-19 nestabdo skubios ir planinės pagalbos

  • Teksto dydis:

Klaipėdos universitetinė ligoninė (KUL) yra ne tik ligoninė, koordinuojanti COVID-19 situaciją Vakarų Lietuvoje. Įstaiga ir karantino metu teikia visas specializuotas planines bei skubias stacionarines, ambulatorines konsultacines paslaugas viso regiono gyventojams.

KUL medikams svarbūs visi pacientai: ir tie, kurie serga sudėtingiausia COVID-19 ligos forma ir gydomi Infekcinių ligų korpuse, ir tie, kuriems per šį pandemijos laikotarpį reikia kitų sveikatos priežiūros paslaugų.

Kasdien ligoninėje vykdoma chirurgijos, terapinio profilio sergančiųjų diagnostika ir gydymas. Atliekamos procedūros, laboratoriniai, echoskopiniai, endoskopiniai, radiologiniai, kompiuterinės tomografijos ir kiti tyrimai. Dirba chirurgijos, vidaus ligų, onkologijos, akušerijos-ginekologijos ir visų kitų profilių specialistai. Planinės operacijos atliekamos, taip pat ir robotinės, kurių jau atlikta virš 400 pacientų iš visos Lietuvos.

„Nė vienai dienai nebuvome sustabdę darbų – tiek dienos stacionaras, tiek ambulatorinės paslaugos, tiek stacionarinės paslaugos buvo ir yra teikiamos kaip ir anksčiau. Darbui su kovidiniais ligoniais skirtas atskiras Infektologijos skyrius“, – pabrėžia KUL vadovas prof. habil. dr. Vinsas Janušonis.

Nereikia pamiršti, kad nors pandemijos fone COVID-19 infekcija yra ypatingai svarbi sveikatos apsaugos sistemai, bet tai nėra vienintelė liga. KUL Chirurgijos departamento vadovas prof. habil. dr. Narimantas Evaldas Samalavičius, atkreipia dėmesį, kad yra nemažai susirgimų, tame tarpe chirurginių, kurių gydymo atidėjimas yra pavojingas. „Išmokome gyventi ir dirbti naujomis sąlygomis. Pacientai privalo suprasti, kad sveikatos priežiūros paslaugas reikia atlikti laiku“, – planinių ir skubios pagalbos paslaugų svarbą akcentuoja KUL medikai.

Onkologinėmis ligomis sergantiems ligoniams tiek pirmos pandemijos bangos metu 2020-ųjų metų pavasarį, tiek šiuo metu chirurginės operacijos yra atliekamos taip pat efektyviai, kaip ir iki pandemijos. Visa onkologinė pagalba teikiama įprasta tvarka, pilnos apimties ir be apribojimų.

Ligoninėje nenutrūkstamai pilna apimtimi veikia konsultacinė poliklinika, kur tiekiamos kontaktinės (žinoma ir nuotolinės) konsultacijos įvairiomis ligomis sergantiems ligoniams. Ambulatorinėms konsultacijoms pacientai priimami be COVID-19 tyrimo ir neturintys šios ligos simptomų. „Gydytojai pacientus priima apsirengę trečio lygio apsaugos priemonėmis. Visą konsultacijos laiką dėvimos apsauginės veido kaukės, dezinfekuojamos rankos, matuojama kūno temperatūra, vėdinami kabinetai“, – darbo kasdienybę pasakoja KUL darbuotojai.

Pacientai registruojami įprasta tvarka. Į ligoninę atvykusiems pacientams matuojama temperatūra, pacientai privalo užpildyti deklaraciją dėl COVID-19 ligos simptomų. Visiems be išimties planiniams pacientams prieš hospitalizaciją į ligoninę atliekami koronaviruso testai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vida

Vida portretas
Melagiai,teko skambinti,dėl guldymo į diagnostikos skyrių,kad greičiau ištirtų,ir ligą nustatytų,tai buvo labai aiškiai atsakyta,kad guldymo nevykdomas,ir kad visi skyriai pajungti,performuoti gydyti Covidu sergančius.

Užsakytas straipsnis

Užsakytas straipsnis portretas
Melagystės. Ambulatorinės paslaugos buvo sustabdytos pirmojo karantino metu, o ir dabar - užsiregistravus konsultacijai ir pralaukus mėnesį paskambina ir pasako, kad gydytojas nebekonsultuoja ambulatorijoje, nes yra išsiųstas dirbti į infekcinį skyrių. Bet čia dar ne viskas! Tas pats gydytojas, kuris dabar dirba su covid ir "negali" konsultuoti ambulatoriškai sėkmingai dirba privačioje poliklinikoje.

Chyy

Chyy portretas
kaip dirba medikai galima spręsti iš potvarkio kad šeimos gydytojas gali telefonu nustatyti diagnozę:D)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių