Pereiti į pagrindinį turinį

Kur iškils naujasis uostamiesčio stadionas?

2012-04-13 05:00
Kur iškils naujasis uostamiesčio stadionas?
Kur iškils naujasis uostamiesčio stadionas? / Tomo Raginos nuotr.

Uostamiesčio valdžia nori rengti galimybių studiją, kad išsiaiškintų, kurioje vietoje reikėtų įrengti regioninį stadioną. Ši studija atsieitų apie 60 tūkst. litų.

Didžioji dalis lėšų – apie 50 tūkst. litų – būtų gauta iš ES fondų. Miesto savivaldybei reikėtų skirti apie 9 tūkst. litų.

Projektas būtų įgyvendintas per 18 mėnesių nuo projekto finansavimo ir administravimo sutarties pasirašymo dienos.

Teigiama, kad studijoje bus išanalizuotas stadiono Klaipėdos regione poreikis, parinkta jam tinkama vieta, dydis, suplanuotos investicijos.

Pabrėžiama, kad dabar veikiantis miesto centrinis stadionas nebeatitinka didžiųjų šalies miestų bei regioninio lygio stadionams keliamų reikalavimų.

Per maži treniruočių aikščių plotai, nėra galimybės plėtoti papildomos infrastruktūros.

Tvirtinama, kad kertasi dviejų populiarių sporto šakų – futbolo ir lengvosios atletikos – interesai, planuojant sporto varžybas ir treniruotes, nes stadione atskirais metų laikotarpiais per dieną apsilanko apie 300 sportininkų.

Reikalavimų, keliamų regioninio lygio stadionams, neatitinka ir vietų skaičius tribūnose. Jose turi būti bent 3 tūkst. vietų. Taip pat jos turi būti dengtos nuo lietaus, saulės, vėjo.

Nurodoma, kad šis stadionas yra intensyviai veikiančių krovos kompanijų kaimynystėje – didesnio galimo oro užteršimo ar gaisro pavojaus zonoje. Dėl šių priežasčių negalima sporto bazės plėtra.

Anot Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, manoma, kad Klaipėdos regiono statusas leis lengviau gauti lėšų statyboms, efektyviau išnaudoti ir eksploatuoti stadioną.

Su projektu buvo supažindintos regiono savivaldybės. Jos pritarė galimybių studijos rengimui. Visame vakarų regione nėra regioninius reikalavimus atitinkančio stadiono.

Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas be didelių diskusijų vakar pritarė galimybių studijos atlikimui, kad būtų išsiaiškinta, kur galima statyti stadioną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų