Pereiti į pagrindinį turinį

Kyšininkavimu įtariamo anstolio žmona: pinigai gauti teisėtai

2010-02-26 13:00
Albinas Zenkevičius.
Albinas Zenkevičius. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Sulaikyto antstolio Albino Zenkevičiaus žmona, taip pat antstolė, teigia, kad kyšiu vadinami pinigai yra banko sąskaitoje ir nepripažįsta jos vyrui inkriminuojamų kaltinimų.

Susigundė 40 tūkst. litų?

Žinomas Klaipėdos antstolis sulaikytas trečiadienio pavakarę, o ketvirtadienį jam pareikšti įtarimai dėl kyšio ėmimo.

A.Zenkevičius Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentams įkliuvo po to, kai galimai už atlygį sutiko nutraukti areštą nekilnojamajam turtui.

Esą buvo leista suprasti vienam verslininkui, kad jis galės kurį laiką disponuoti savo turtu, nors dėl įsiskolinimų šis buvo areštuotas.

Neoficialių šaltinių teigimu, antstolis paėmė 40 tūkst. litų.

A.Zenkevičius sulaikytas dviem paroms. Šiandien kardomoji priemonė – suėmimas – gali būti pratęsta.

Sulaikytas ir pinigus antstoliui perdavęs asmuo, jam taip pat pareikšti įtarimai. Kas šis asmuo, kol kas neatskleidžiama.

A.Zenkevičiui pareikšti įtarimai ne tik dėl kyšininkavimo stambiu mastu, bet ir dėl dokumentų klastojimo. Už šią veiką baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 2 iki 8 metų.

Kaltinimai – po paros

Antstolio žmona ir kolegė Viktorija Vėliuvienė tikino, kad jos vyrui pateikti kaltinimai gali būti laužti iš piršto.

"Tai STT metodai – žmogus sulaikomas penktą valandą vakaro ir neapklausiamas. Jiems reikėjo jį laikyti visą naktį areštinėje, nevalgiusį ir negėrusį. Tik kitą dieną pareiškė įtarimus. Tačiau aš tai vertinu kaip smūgį antstolio dalykinei reputacijai. Pinigų jie juk nerado", – apie vyro sulaikymą kalbėjo V.Vėliuvienė.

Antstolė tikino, kad jai buvo gerai žinomos išieškojimo bylos, dėl kurios ir kilo galimo kyšininkavimo skandalas, detalės.

"Viena transporto įmonė buvo skolinga ieškovui milijoną litų. Skolos išieškojimas vyko visus metus ir jis jau buvo baigtas. Tai, kad antstolis kaltinamas arešto nekilnojamajam turtui panaikinimu – absurdas. Pasibaigus skolos išieškojimui, arešto nuėmimas yra privalomas", – apie situaciją pasakojo V.Vėliuvienė.

Pats kreipėsi į teismą

Pati antstole dirbanti moteris stebėjosi kaltinimais kyšio ėmimu.

"Jei antstolis už kyšį nors kelioms dienoms panaikintų areštą, o turtas vėliau pradingtų, jis už tai turėtų atsakyti", – svarstė moteris.

V.Vėliuvienės žiniomis, transporto įmonei atsiskaičius su ieškovu, ji už bylos vykdymą liko skolinga tik A.Zenkevičiui.

"Iš tų minimų 40 tūkst. litų antstoliui lieka mažiau nei pusė. Mes nuo uždarbio net 73 proc. sumokame mokesčiams. Tad už metus vestą bylą antstoliui lieka gal 5 ar 10 tūkst. litų", – tikino V.Vėliuvienė.

Antstolė teigė, kad 40 tūkst. litų sumą galėjo sudaryti vykdymo išlaidos, atlygis antstoliui, išlaidos turto vertinimui.

Antstolės žiniomis, dėl nesumokėtų vykdymo išlaidų jos vyras prieš dvi dienas kreipėsi į teismą.

"Atėjo tarpininkas ir sako: "Va štai, pinigai, bylinėtis neverta". Ką turėjo daryti antstolis? Paėmė, išrašė kvitą ir įnešė į sąskaitą. Mano vyras areštuotas už tai, kad gavo jam teisėtai priklausančius pinigus", – savo nuomonę dėl pradėtos bylos dėstė žmona.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų