Laukia košmaras: kaip teks važiuoti Šilutės plentu

Nuo kovo 15-osios bus uždaromas eismas viena Šilutės plento dalimi. Tris mėnesius vairuotojai turės kamuotis vienoje judriausių uostamiesčio gatvių.

Valdininkai patys dorai nežino, kaip teks važiuoti šia gatve, ir aiškina, jog iš pradžių chaosą mėgins suvaldyti policijos patruliai, kurių bus prašoma "gyvai" reguliuoti eismą.

Sumaištis Šilutės plente turėtų prasidėti po dviejų savaičių. Teigiama, jog dėl žiedinės Tilžės gatvės ir Šilutės plento sankryžos statybos darbų teks uždaryti vakarinę Šilutės plento dalį.

Paprasčiau tariant, bus uždaryta Šilutės plento dalis važiuojant nuo Tilžės gatvės žiedinės sankryžos iki posūkio į Kauno gatvę.

Eismas bus organizuojamas rytinėje šio plento ruožo dalyje. Nuo statybinių prekių parduotuvės "Mano namas" iki Tilžės gatvės ir Šilutės plento žiedinės sankryžos.

Kaip klaipėdiečiams teks pasukti į Kauno gatvę, važiuojant nuo Baltijos žiedinės sankryžos pusės, sunku suvokti.

"Taip, bus jovalas. Sunku pasakyti, kaip ten bus. Pietine kryptimi eismas Šilutės plente vyks viena juosta, o dvi eismo juostos bus šiaurinei krypčiai. Persirikiavimas vyks ties apsisukimo į Kauno gatvę vieta", – aiškino savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis.

Mėginsime sužymėti juostas. Viena juosta bus apsisukimui, kita bus nukreipta į Kauno gatvę. Ten bus gana sudėtinga.

Važiuojantiems nuo Baltijos žiedinės sankryžos ir norintiems pasukti į prekybos centrą "Akropolis" vairuotojams teks praleisti visus važiuojančiuosius priešpriešine juosta.

Panašu, jog dėl kelio susiaurėjimo šioje vietoje formuosis spūstys, tad posūkiui į kairę gali prireikti tikrai nemažai laiko.

"Mėginsime sužymėti juostas. Viena juosta bus apsisukimui, kita bus nukreipta į Kauno gatvę. Ten bus gana sudėtinga. Tikrai bus problemiška. Bet kol praktiškai nepabandėme, tol nebus aišku. Keiksnos gyventojai, ką darysi", – painiai situaciją aiškino R.Stasiulis.

Spūstyse klaipėdiečiams teks kęsti iki birželio 15 d. Per šį laiką įmonė "YIT Lietuva", atliekanti statybos darbus, Šilutės plento ruože keis komunikacijas, inžinerinius tinklus, klos naują dangą.

"Tuo pat metu vyks darbai Tilžės gatvės žiedinės sankryžos viduje. Ši sankryža turi būti pertvarkyta į šviesoforinę. Paruošus dangas, beliks palaipsniui sujungti eismo juostas. Tikimės, jog eismą uždarant dienai ar dviem, juostos bus sujungtos. Tai vyks etapais", – pridūrė R.Stasiulis.

Lygiagrečiai bus įrenginėjama šviesoforinė sankryža ties apsisukimo į Kauno gatvę vieta. Viliamasi, darbai turėtų būti baigti per šią vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lolas

Lolas portretas
Kokie 2 metai, garažas? Jau kažkur 5 metai eina. Ir vis jie nieko nežino ir nesupranta. Toje savivaldybėje sėdi "debilų" gvardija. Įdomu, jei nesugėba mieste susitvarkyti, ką jie sugėba? Pinigus parcelianti ar ką? Ką veikia apskritai miesto naudai, tie "geriausieji", apart kažkokio tai idiotizmo?

Qr

Qr portretas
Nieks čia nesaki kad blogai kad remontuoja o blogai kad daro jau 2 metus ir galo nesimato, blogai kad naktimis darbo nedaro. O kas liečia išvažiavima iš klp, tai kad padarys statybininku pratesima problema vienur sumažės kitur padidės atmerkit akis ir pasižiūrėkite i Jakų żiedą ten yra daug klaidų kurias reikia ištaisyti. Kelias 141 i Šilutę truksta antros juostos. Kelias E272 prie Jakų žiedo truksta tiesioginio nusukimo į Tilžės gatvę. Kelias A1 prie Jakų žiedo truksta tiesioginio nusukimo į kelia 141. Atsiradus statybininku pratesimui turetu būti ir estakada kelyje 141 priešingu atveju bus kaščiu ir ten. Reikėtu pastatyti elektroninius informavimo stendus keliuose vietose kurios informuotu vairuotojus apie kelio pasirinkima ir laiko trukme, pvz., atvykusiems is Kauno kuria kriptim greičiau būtu keliauti. Yra daugybe dalyku ką galima pakeisti bet dėja miesto valdžia užsispyrusi kaip ožys statyti estakada per statoil žiedą...

NeTom

NeTom portretas
Nes niekas nenori moketi virsvalandziu, naktiniu ir savaitgalio tarifu..
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių