Lėšų prašiusi Klaipėdos bendruomenių asociacija sulaukė atsako: išimčių nebus

Į miesto Kultūros ir meno tarybą kreipėsi Klaipėdos bendruomenių asociacija, prašydama, kad vietos bendruomenių kultūros ir meno veikla būtų finansuojama iš miesto pinigų. Taryba nusprendė asociacijai jokių išimčių nedaryti ir pasiūlė konkursuose dalyvauti bendra tvarka.

Klaipėdos bendruomenių asociacijos valdybos narė Regina Baguckienė tvirtino, kad į Kultūros ir meno tarybą kreipėsi dėl to, kad į finansuojamų kultūros bei meno projektų sąrašą būtų įtraukti ir vietos bendruomenių projektai.

„Pamanėme, kad galbūt būtų visai gražu ir naudinga, jei pinigai šioje srityje būtų skirti ir bendruomenėms. Jos kol kas nedrįsta kelti kojos į kultūros ir meno sferą. Jei iš dalies būtume finansuojami savivaldybės lėšomis, tai mus paskatintų aktyviau veikti šioje srityje“, – kalbėjo R.Baguckienė.

Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis, išklausęs prašymą, pabrėžė, kad jį patenkinus bendruomenėms būtų sukuriamos išskirtinės teisės.

„Kultūros ir meno taryba nepritarė Klaipėdos bendruomenių asociacijos prašymui išskirtinai gauti finansavimą jų projektams iš savivaldybės biudžeto. Savivaldybė yra numačiusi tam tikras kryptis ir sritis, kurioms skirs dalinį finansavimą. Pretenduoti į jį galės ir bendruomenės. Tai tegul jie teikia projektus bendruomeniškumui skatinti ir dalyvauja konkursuose, o ne kažkokiu išskirtiniu būdu“, – kalbėjo A.Cesiulis.

„Nepasakyčiau, kad tai būtų išskirtinės sąlygos. Aš tik pateikiau pavyzdžiu Trakų rajono savivaldybę, kuri labai remia bendruomenes ir finansuoja net tą sumą, kuria bendruomenės turėtų prisidėti savomis lėšomis, nesvarbu, kokie projektai būtų. Manau, tai labai gražus gestas. Paminėjau tą pavyzdį, ir tiek“, – teigė R.Baguckienė.

Mero pavaduotojas sakė, kad kultūros reikmėms šiemet pinigų poreikis didesnis, nei miestas galėtų skirti.

„Net ir turint omenyje, kad gyvename pandeminiu laikotarpiu, finansavimas kultūros dalykams mieste nėra mažinamas, bet projektų finansavimas nebus didinamas. Taigi pinigų daugiau neatsiras“, – teigė A.Cesiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kur pinigai

kur pinigai portretas
ten KBA.Su draugelisais

Taaaip

Taaaip portretas
Juk bendruomenes jau moka! Draugai verslinikai rupinasi jusu renginiais už teise juose priekiauti. Ar ne taip:)

>to Šitie

>to Šitie portretas
gal tau dar duoti raktą nuo buto kur pinigai guli?:D).Manai radai durnių kuris duos progos šitiem žulikam per teismus dar ir iš saves uždirbt? Taigi viskas susemta:D)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių