Lietuvių kalbos pamokos – vis dar geidžiamos

Ukrainiečiai nori tęsti lietuvių kalbos mokymąsi Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje. Nemažai jų patys skambina ir teiraujasi, ar šiemet planuojamos pamokos. Bibliotekininkai, pastebėję išaugusį poreikį, jau svarsto jas grąžinti.

Pasak I. Kanto bibliotekos IT ir projektų valdymo skyriaus vedėjos Jolitos Baltrimienės, lietuvių kalbos pamokos reikalingos ne tik pradedantiesiems.

„Pastebime nemažą poreikį. Ukrainiečiai užeina į biblioteką arba skambina, teiraujasi, ar šiemet organizuosime lietuvių kalbos mokymus. Labai reikalingi mokymai ne tik pradedantiesiems, bet ir pažengusiems, nes nemaža dalis ukrainiečių jau įgijo lietuvių kalbos pagrindus ir norėtų kalbos įgūdžius tobulinti toliau“, – teigė pašnekovė.

Taip pat pastebima, kad ukrainiečiai bibliotekoje ieško galimybių saviraiškai, nori tęsti veiklas, kurias vykdė savo tėvynėje.

„Neseniai biblioteka sudarė savanorystės sutartį su ukrainiete, kuri bibliotekoje ves edukacines pamokas. Šios pamokos bus skirtos ne tik ukrainiečiams, bet visiems, kurie norėtų prisijungti. Ukrainiečių lietuvių kalbos įgūdžiai dar nėra tokie geri, kad jie galėtų bendrauti vien lietuvių kalba. Tačiau svarbu mūsų visų geranoriškumas, supratimas, kantrybė, tada mokymasis vyksta sparčiau ir jis būna daug malonesnis“, – tikino J. Baltrimienė.

Daug ukrainiečių I. Kanto biblioteka sulaukia įvairiuose kultūriniuose ir edukaciniuose renginiuose.

Be to, bibliotekos Meno skyriuje pristatomos ir ukrainiečių darbų parodos.

„Klaipėdos I. Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) pradėtos rengti ukrainiečių bendrystės popietės, kurių metu ukrainiečiai bendrauja, tobulina lietuvių kalbos įgūdžius, dalyvaudami edukacinėse pamokose turi galimybę atskleisti kūrybiškumą. Edukacijas veda savanorė iš Ukrainos. Apsilanko ir pavieniai suaugusieji, ir šeimos su įvairaus amžiaus vaikais“, – sakė J. Baltrimienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių