„Mano šventovė“ – visavertis gyvenimas ir patikima investicija

  • Teksto dydis:

Poilsio ir atostogų kryptimi didžiausią šalies kurortą besirenkantys šalies gyventojai pastaraisiais metais pozityvius pokyčius gali matyti ne tik Palangoje, bet ir Šventojoje. Sparčiai besikeičiantis kurortinės gyvenvietės veidas vis labiau patrauklus tiek poilsiautojams, tiek perspektyvių veiklos galimybių besidairantiems verslo atstovams.

Strategija brandina vaisius

Jūra, erdvūs paplūdimiai, įstabi pajūrio gamta visada bus nepaneigiama Šventosios traukos duotybė. Palangos miesto savivaldybės nuoseklios investicijos gerinant infrastruktūrą ir gražinant viešąsias erdves kuria naujas pridėtines vertes ir augina šios teritorijos potencialą.

Pavymui reikšmingų pastarojo meto darbų – gatvių, įvažiavimo kelio atnaujinimo, centrinės aikštės rekonstrukcijos – Šventosios laukia neeilinis iššūkis: neseniai žalia šviesa uždegta jūrų uosto atstatymo darbams.

Ne tik šventojiškiams, svečiams, bet ir turizmo verslo atstovams, buriavimo sporto entuziastams, taip pat priekrantės žvejams svarbus ir ilgai lauktas objektas, neabejojama, taps išskirtine Šventosios traukos vieta ir ryškiu šiuolaikinio kurorto identiteto ženklu.

Kryptinga infrastruktūros gerinimo strategija traukia ir privačias investicijas – neseniai Šventojoje duris atvėrė nauja didžiojo šalies prekybos tinklo parduotuvė, planuojamos modernaus viešbučio su gydomuoju SPA centru statybos, projektuojami inovatyūs gyvenamosios paskirties objektai.

Vieną tokių – apartamentų kompleksą „Mano šventovė“ – plėtojantis verslininkas Robertas Jocius pripažino, kad kokybiškai besikeičianti kurortinės vietovės aplinka investuotojus įkvepia priimti nekasdienius sprendimus.

Daugiau nei būstas

„Beveik visi naujos statybos projektai pajūryje apsiriboja tiesiog būstu su vieta automobiliui ir sandėliuku, dar A arba A+ pastato energinio naudingumo klase, kuri, įprastai orientuojantis į vasaros poilsį, nebeatrodo itin reikšmingas argumentas. Kokia nors kita infrastruktūra neretai atsiduria už teritorijos ribų – tik vos vienas kitas projektas išsiskiria kokia nors pridėtine verte. Tad norėjosi sukurti kažką daugiau nei keturios sienos ir galimybė nueiti iki jūros per 10 minučių“, – kalbėjo R.Jocius.

Norėjosi sukurti kažką daugiau nei keturios sienos ir galimybė nueiti iki jūros per 10 minučių.

Šiuolaikiniam žmogui atostogas neretai tenka derinti su kasdiene veikla, tad, pasak pašnekovo, net ir išvykus iš namų, jam svarbu neatitolti nuo juose susikurtos rutinos ir infrastruktūros.

„Todėl projektu „Mano šventovė“ siekėme sintezės, kurioje susipina poilsiui skirtas būstas su įvairia infrastruktūra, kad leisti laisvalaikį būtų galima tiek aktyviai, tiek atokvėpio režimu ir sykiu, esant reikalui, neatitolti nuo miestui būdingų veiklų, tokių kaip sportas, darbas, ir kitų poreikių, svarbių įvairaus amžiaus žmonėms. Tai tapo ypač aktualu prasidėjus pandemijai, kai daugelis išmoko ir prisitaikė dirbti nuotoliniu būdu“, – pripažino projekto plėtotojas.

Poilsis ir buitis – be rūpesčių

Kad būtų patenkinti ir tokių žmonių poreikiai, projektuotojams kilo mintis sukurti atskirą darbo zoną, vadinamąją coworking (bendradarbystės) erdvę, kur kiekvienas norintis gali ramiai padirbėti prie laisvo stalo, o jei reikia, surengti nuotolinį susitikimą tam skirtoje atskiroje uždaroje patalpoje.

„Tenka pripažinti, kad mėgstantiems sportuoti žmonėms per atostogas pajūryje ne visada pavyksta rasti tinkamą sporto klubą, tad ši aplinkybė paakino įrengti sporto klubą tiesiog tame pačiame apartamentų pastate – taigi jame bus galima pasportuoti ne tik neiškeliant kojos už teritorijos ribų, bet ir bet kuriuo paros metu“, – pasakojo pašnekovas.

Pasirūpinta ir šeimų su mažamečiais patogumu – jiems skirtame žaidimų kambaryje mažieji galės turiningai leisti laiką kitokioje aplinkoje, pabendrauti su kitais vaikais, o mamos – tarpusavyje, tad tai bus dar viena erdvė, kurianti glaudų bendruomeniškumą.

O kad naujakuriams netektų kaskart vežiotis skalbinių namo ar pirkti skalbyklės, apartamentų komplekse nuspręsta įrengti bendrojo naudojimo skalbyklą.

Tam atvejui, jei nebūtų noro eiti iki jūros ar pasinerti į šaltas, kaip dažnai būna, Baltijos bangas, „Mano šventovės“ teritorijoje nuspręsta įrengti šildomą baseiną, pritaikytą ne tik suaugusiųjų, bet ir vaikų poreikiams.

Pasak pašnekovo, neliko užmiršti ir pirties mėgėjai, kurie galės pasilepinti karšta pirtele, ypač pamaloninsiančia atvėsus orams.

Pajėgos: įgyvendinus „Eglės apartamentų“ projektą, R.Jocius kurorto merui Šarūnui Vaitkui išreiškė padėką už geranorišką partnerystę su Palangos miesto savivaldybe.

Paskatos glaudžiai bendrystei

„Aktyvių pramogų ir sporto gerbėjus pradžiuginsime dviem tinklinio aikštelėmis, kur vėlgi neišeinant už teritorijos ribų bus galima smagiai ir turiningai praleisti laisvalaikį. Pasportuoti, pasitreniruoti po atviru dangumi kvies šalia tinklinio aikštelės įrengta lauko treniruoklių erdvė“, – pasakojo R.Jocius.

Pastaruoju metu populiarėjant maisto ruošimui grilyje ar ant atviros ugnies, atsigręžta ir į šią tendenciją – apartamentų komplekso gyventojams suprojektuota atskira kepsninių zona.

„Neabejojame, kad šią galimybę ypač įvertins tie, kurie, užuot lepinęsi saule paplūdimyje, renkasi veiklą. Tad, jei tokie žmonės mėgsta gaminti, tai bus puiki vieta ne tik jiems pasireikšti, bet ir pabendrauti su kaimynais, pasidalyti vieniems su kitais savo pamėgtų patiekalų receptais“, – šyptelėjo pašnekovas.

Kaip apibendrino R.Jocius, įgyvendinant šį projektą, šalia būsto norėjosi sukurti tokią infrastruktūrą, kuri galėtų pasiūlyti didelę įvairovę pasirinkimų, kaip prasmingai leisti laiką.

„Tai iliustruoja ir mūsų projekto šūkis: „Subalansuota gyvenimui ir poilsiui!“ Tikime, kad per visą šią infrastruktūrą susikurs glaudi ir stipri bendruomenė, kur kiekvienas sau ras bendramintį, ar tai būtų sporto klubas, ar bendradarbystės, ar grilių zona, tinklinio aikštelė ir pan.“, – vardijo pašnekovas.

Reputacija – ilgametis įdirbis

„Mano šventovė“ – ne pirmas R.Jociaus, kurio patirtis šioje srityje siekia daugiau nei 20 metų, projektas pajūryje.

Prieš tai įgyvendintas „Eglės apartamentų“ projektas (architektas Donatas Rakauskas) Palangoje 2018-aisiais pripažintas geriausiu būsto kategorijoje Lietuvoje ir įvertintas specialiu apdovanojimu konkurse „Už darnią plėtrą“, be to, toje pačioje kategorijoje pripažintas geriausiu visame Baltijos regione.

Tarp pastarojo meto įspūdingų darbų minėtinas ir Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centras, taip pat šiuo metu plėtojamas daugiafunkcis kompleksas Kaune „NewMan“ bei kiti projektai.

Kaip pripažino pašnekovas, šiuo metu pirkėjų susidomėjimas ypač aktyvus, o būstai dažnai perkami projekto plėtojimo ankstyvojoje stadijoje dar iš vizualizacijų ar vos prasidėjus statybai.

Tad, esant tokioms aplinkybėms, dar svarbesni tampa plėtotojo patirtis, reputacija ir patikimumas, užtikrinantys, kad projektas bus įgyvendintas laiku ir taip, kaip žadama rezervacijos metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

joe

joe portretas
idiotiskesnio pavadinimo turbut sugalvoti negalejo...

to Dekko

to Dekko portretas
Darbus vykdo du su treningais? Gal būtų galima patikslint kažkurio etapo tikslų baigimo terminą? ;)))))

Kamile

Kamile portretas
Jau buvo pardavinėjami butai čia ir nieko nepastatyta ir vėl...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių