Pereiti į pagrindinį turinį

Manto gatvėje automobiliams liks mažiau vietos

2015-06-25 12:52
Vytauto Liaudanskio nuotr

Artimiausiomis dienomis uostamiesčio Manto gatvėje nuo Lietuvininkų aikštės iki Danės gatvės pasikeis eismo organizavimas. Arterijoje atsiras viešajam transportui skirta eismo juosta. Ja turės naudotis ir dviratininkai.

Ketvirtadienį po pietų kelininkai pradėjo ruoštis maršrutiniam transportui skirtos juostos įrengimui.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad darbai turėtų būti užbaigti artimiausiomis dienomis.

„Jei šiandien nespės, darbus baigs ryt. Tam įtakos turi ir orai. Jei lis, ženklinimas nusikels“, – tvirtino vadovas.

Saugaus eismo komisija sprendimą Manto gatvėje įrengti maršrutiniam transportui skirtą juostą priėmė siekdama nukelti dviratininkus nuo šaligatvių. Pagrindinis motyvas – pastarieji minėtame ruože neįsitenka su pėsčiaisiais. Įvyksta ir susidūrimai.

Kai kurie vairuotojai baiminosi, kad, Manto gatvėje atsiradus maršrutiniam transportui skirtai juostai susidarys transporto spūstys. Pastarąja automobiliai galės važiuoti tik norėdami pasukti į dešinę.

„To tikrai nebijome. Mes drąsūs“, – tvirtino direktorius.

Tokia tvarka minėtoje Manto gatvės dalyje bus ne tik vasarą, bet ir šaltuoju metų laiku, nors dviratininkų tada yra mažai.

Ketinama pakoreguoti ir šviesoforų darbą. Jie bus perreguliuoti Manto gatvės sankryžoje su S.Daukanto gatve ir Manto gatvės, Naujojo sodo ir Liepų gatvių sankryžoje.

Šviesoforai bus pakoreguoti taip, kad būtų lengviau pasukti į kairę. Taip yra padaryta sankryžoje prie prekybos centro „Vėtrungė“, Minijos gatvėje. Tam reikiami įrenginiai jau užsakyti. Juos gauti planuojama po dviejų savaičių.

Patys dviratininkai sprendimu juos perkelti į važiuojamąją dalį kartu su autobusais nebuvo patenkinti. Jų teigimu, tai yra nesaugu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų