Pereiti į pagrindinį turinį

Matuokliai uostamiestyje "šaudo" dažniau

2015-02-19 12:22

Uostamiesčio gyventojus masiškai ėmė "šaudyti" pietinėje miesto dalyje stovintis greičio matuoklis. Blykstė išgąsdino ir nemažai akivaizdžiai greičio neviršijusių vairuotojų. Pareigūnai pripažįsta, kad pastaruoju metu vadinamieji radarai tapo "griežtesni".

Vytauto Petriko nuotr.

Uostamiesčio gyventojus masiškai ėmė "šaudyti" pietinėje miesto dalyje stovintis greičio matuoklis. Blykstė išgąsdino ir nemažai akivaizdžiai greičio neviršijusių vairuotojų. Pareigūnai pripažįsta, kad pastaruoju metu vadinamieji radarai tapo "griežtesni".

"Šaudo" beveik visus

Klaipėdiečiai pastarosiomis dienomis pastebėjo, kad Minijos gatvėje stovintis greičio matuoklis akyliau nei įprasta fiksuoja važiuojančiųjų greitį.

"Matuoklis blyksi ir blyksi. Važiavau maždaug 50 km/val. greičiu ir jo tikrai neviršijau, bet jis "nušovė" ir mane", – stebėjosi klaipėdietis.

Uostamiesčio gyventojo teigimu, šioje gatvėje "inkilas" dažniau blyksi ir kone kiekvieną automobilį fotografuoja jau nuo praėjusios savaitės.

Gyventojai netrukus ėmė svarstyti, ar greičio matuoklis negalėjo sugesti.

Užfiksuoja dešimtis

"Jis tikrai nėra sugedęs ir veikia taip, kaip yra numatyta. Reikia važiuoti pagal taisykles ir nefotografuos", – nukirto Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Pašnekovo teigimu, tie, kurie mieste važiuoja leistinu greičiu, pro žvitrią greičio matuoklio akį pravažiuos nepastebėti, o bent keliais kilometrais viršijantys greitį – bemat bus pastebėti.

M.Poimanskis mano, kad galėjo būti ir taip, jog gyventojai saulėtą dieną neatskyrė fotoaparato, esančio greta matuoklio, blykstės nuo saulės atspindžio į jo stikliuką.

"Gyventojai jau atprato nuo saulėtų dienų. Pervažiavus duobę saulės atspindys galėjo priminti matuoklio blykstę", – samprotavo poskyrio vedėjas.

Vis dėlto savivaldybės atstovas pripažino, kad kiekvieną dieną mieste "nušautųjų" pasitaiko nemažai.

Šios savaitės pradžioje nuo 8 val. ryto iki 13 val. greičio matuoklis jau buvo įamžinęs apie tris dešimtis esą greitį viršijusių automobilių nuotraukų.

Pasikeitė tvarka

Uostamiesčio policijos pareigūnai žodžių į vatą nevyniojo ir pripažino, kad pastaruoju metu matuokliai tapo "griežtesni".

"Žmonės buvo pripratę, kad esą galima važiuoti maždaug 20 km/val. didesniu, nei leistina, greičiu ir "radaras" neužfiksuos. Dabar yra priimti kitokie sprendimai ir situacija pasikeitė", – paaiškino Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Vis dėlto R.Šideikis neatskleidė, kada vadinamieji radarai tapo "jautresni".

Pašnekovas taip pat akcentavo, kad griežtai besilaikantys leistino greičio nubausti nebus. Esą šiuo metu gyventojai jau nė nepastebi, kad keliais kilometrais viršija leistiną greitį.

R.Šideikis pastebėjo, kad šiuo metu numatoma greičio matuoklio paklaida – 3 km/val.

"Važiuojančiųjų 50 km/val. greičiu matuoklis tikrai nefiksuoja", – abejoti neleido kelių policininkų vadas.

Matuoklių planuoja daugiau

Šiuo metu visame mieste veikia trys greičio matuokliai, tačiau ketinama pastatyta dar dvi vairuotojų greitį seksiančias "akis". Tačiau tai esą priklausys nuo savivaldybės turimų lėšų.

R.Šideikis pastebėjo, jog uostamiestyje vis dar nemažai greitį viršyti mėgstančių "lakūnų". Neretai pasitaiko ir tokių, kurie leistiną ribą viršija ir pusšimčiu bei daugiau kilometrų per valandą.

Praėjusiais metais tokių suskaičiuota daugiau nei 10. Kelių policijos biuro viršininkas negalėjo išskirti gatvių ar miesto vietų, kur greitį mėgstantys vairuotojai sučiumpami dažniausiai, dėsningumų esą nepasitaiko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų