Pereiti į pagrindinį turinį

Medžių S. Šimkaus gatvėje kirsti neskuba

2015-01-21 07:16
Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiesčio valdžia ruošiasi pašalinti medžius S.Šimkaus gatvėje. Šiuos darbus ketinama baigti iki pavasario. Norima, kad šiltuoju metų laiku beliktų tik pasodinti naujus lapuočius ir sutvarkyti dangas.

S.Šimkaus gatvėje yra numatyta nukirsti 97 medžius, kurie šiuo metu yra pažymėti. Gatvėje iš esamų lapuočių liks tik 11 prieš ketverius metus pasodintų liepaičių.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, kad medžių neskubama pašalinti dėl kelių priežasčių.

Pirmiausia norima visiškai užbaigti darbus K.Donelaičio gatvėje. Šioje arterijoje jau iškirsti visi senieji medžiai. Liko tik sufrezuoti kelis kelmus ir užbaigti atsodinimo darbus, suremontuoti dangas.

Pasak darbus atliekančios įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktoriaus Gedimino Valašino, bereikia pasodinti penkis klevus. Tai ketinama padaryti šią savaitę.

„K.Donelaičio gatvėje nuspręsta pasodinti daugiau medžių, nei planuota. Visus numatytus pasodinome. Liko tik papildomi penki. Neįvažiavome į medelyną, nes buvo labai šlapia. Dėl to viskas šiek tiek užsitęsė“, – komentavo vadovas.

I.Šakalienės teigimu, S.Šimkaus gatvėje medžių taip pat neskubama kirsti, nes nenorima, jog erdvė liktų tuščia ilgą laiką. Žadama stengtis, kad nauji medeliai būtų pasodinti iš karto.

Be to, laukiama, kol bus patvirtintas miesto biudžetas ir skirtos lėšos darbams.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Jolantos Rimkienės, kada prasidės darbai, priklausys ir nuo orų.

„Tikslią datą sunku pasakyti. Gal vasarį. Norime iki pavasario medžius iškirsti, kad liktų tik pasodinti naujus ir persodinti esančius, sutvarkyti dangas. Tada greičiau vyktų darbai“, – komentavo J.Rimkienė.

S.Šimkaus gatvėje iš viso augs 77 liepos – 66 naujos ir 11 persodintų. Jos bus susodintos į vieną eilę kiekvienoje gatvės pusėje. Dabar ruože nuo M.Mažvydo alėjos iki S.Daukanto gatvės lapuočiai auga dviem eilėmis.

„Medžiai sodinami pagal projektą. Toks skaičius yra optimalus. Šioje gatvėje yra daug požeminių komunikacijų, tad ne visur galima medžius sodinti. Jau augančias liepas gali reikėti ir persodinti, kad lapuočiai būtų vienoje linijoje“, – komentavo vyriausioji specialistė.

S.Šimkaus gatvėje medžius nuspręsta iškirsti, nes jie ligoti. Kai kurie jų yra paveikti puvinio, užmūryti plytomis. Įtakos tam turėjo ir netinkamas medžių genėjimas sovietiniais laikais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų