Pereiti į pagrindinį turinį

Miestiečiai renovacijai nesipriešino

2013-03-15 18:00
Miestiečiai renovacijai     nesipriešino
Miestiečiai renovacijai nesipriešino / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Daugiausia šilumos suvartojančių uostamiesčio daugiabučių namų gyventojai aktyviai susidomėjo naujuoju renovacijos modeliu – bus renovuojami beveik visi nustatyti „kiauriausi“ pastatai.

Į Aplinkos ministerijai pateiktą sąrašą buvo įtraukti 29 Klaipėdos daugiabučiai namai, kuriems labiausiai reikia renovacijos. Iš jų 24 pastatų gyventojai sutiko imtis modernizacijos.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, likę 5 namai jau yra pradėję renovacijos procesą.

„Susidomėjimas tikrai didelis, tikrai tokio nesitikėjau. Manėme, kad renovuotis sutiks bent pusės namų gyventojai. Tai yra labai didelis postūmis renovacijoje. Žmones išjudino naujojo modelio sąlygos, kad galės imtis renovacijos, neužstatydami savo būstų“, – tvirtino L.Dūda.

Namų, kurių gyventojai apsisprendė atsinaujinti, sąrašas perduotas Aplinkos ministerijai. L.Dūdos teigimu, dabar savivaldybė organizuos konkursą dėl investicinių projektų parengimo kiekvienam pastatui.

Pastariesiems vardiniu balsavimu dar turės pritarti gyventojai. Tada miesto taryba renovacijos nusprendusiems imtis namams turės paskirti administratorių. Tai numatyta padaryti iki birželio 20 d.

Tuomet bus skelbiami konkursai techninio projekto rengėjui ir darbų vykdytojui išrinkti.

Apsisprendusiems atlikti renovaciją „kiauriausių“ namų gyventojams valstybė kompensuos investicinio projekto parengimą. Taip pat jie gali gauti iki 40 proc. dydžio finansinę paramą darbams.

15 proc. darbų vertės kompensuojama iš karto. Kitos dalies dydis priklausys nuo pasiekto energetinio efektyvumo. Jei po renovacijos darbų namas sutaupys 40 proc. energijos, jis gaus dar 25 proc. paramą. Jei energetinis efektyvumas bus mažesnis, tada – 15 proc.

Teigiama, kad namų renovacijai pritarusiems gyventojams sąskaitos už šildymą ir modernizavimo darbus nebus didesnės nei šie už šildymą mokėjo iki atnaujinimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų