Pereiti į pagrindinį turinį

Miestiečius „šaudys“ dar dažniau

2015-02-26 13:02

Nuo šių metų sugriežtinus greičio matuoklių paklaidą, pažeidėjų skaičius kiekvieną savaitę priartėja prie tūkstančio. Vis dėlto pavasarį klaipėdiečius masiškai „šaudančių“ šių įrenginių dar padaugės.

Kontrolė: mieste planuojama pastatyti dar daugiau greičio matuoklių.
Kontrolė: mieste planuojama pastatyti dar daugiau greičio matuoklių. / Vytauto Petriko nuotr.

Nuo šių metų sugriežtinus greičio matuoklių paklaidą, pažeidėjų skaičius kiekvieną savaitę priartėja prie tūkstančio. Vis dėlto pavasarį klaipėdiečius masiškai „šaudančių“ šių įrenginių dar padaugės.

Atliko eksperimentą

Uostamiesčio gyventojai pastarosiomis savaitėmis greičio pedalą mieste spaudžia itin atsargiai. Klaipėdiečiai pastebėjo, kad matuokliai gatvėse blyksi kur kas dažniau.

„Nauja tvarka atsirado nuo šių metų. Tiesa, pernai vieną matuoklį jau buvome taip nustatę. Norėjome pamatyti, kokia bus statistika, kokie pažeidimai“, – paaiškino Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Tada bandomasis matuoklis per savaitę užfiksuodavo maždaug 500–600 greičiau nei leistina miestu skriejusių vairuotojų.

Pareigūnams – daugiau darbo

Šiuo metu, kai mažesnė paklaida nustatyta jau visuose įrenginiuose, per savaitę užfiksuojama apie 800 pažeidėjų. Pavyzdžiui, per visus praėjusius metus būta apie 3 tūkst. greitį viršijusių vairuotojų.

Pasak R.Šideikio, dabar toje vietoje, kur būta bandomojo matuoklio, pažeidimų fiksuojama kur kas mažiau.

„Tokie jau esame, kad pastebime, sekame informaciją ir taisomės iki minimalaus pažeidimų skaičiaus“, – sakė pareigūnas.

Pašnekovas patikino, kad griežtesnė tvarka nebus taikoma laikinai.

Vis dėlto viršininkas pripažino, jog didesnė kontrolė atsirūgo ir patiems kontrolieriams.

Pasipylus informacijai apie greitį viršijančius vairuotojus, su smarkiai padidėjusiu darbo krūviu sunkiau tvarkosi ir policininkai.

Įrenginių daugės

Šiuo metu klaipėdiečius, bent dviem ar trimis kilometrais per valandą viršijusius leistiną greitį, fiksuoja trys greičio matuokliai.

Jau šį pavasarį mieste bus pastatyti dar du nauji tokie įrenginiai, o 2016-aisiais miestą stebės aštuoni „inkilai“. Vis dėlto papildomai atsirasiančių matuoklių ir dar padidėsiančio darbo krūvio policininkai nesibaido. Esą jau šiuo metu imamasi skatinti visuomenę nepažeisti taisyklių, todėl tikimasi, kad iki atsirasiant papildomiems „inkilams“ pažeidėjų jau bus mažiau.

„Vietiniai jau žinos, kad tai, jog greitį galima viršyti apie 25 km/h, yra mitas. Galbūt tokių bus tik iš kitų miestų. Vakarų valstybėse irgi nėra jokių tolerancijos ribų“, – dėstė pašnekovas.

Matuokliai paseno

Klaipėdiečius dabar akylai stebi ne tik stacionarūs greičio matuokliai, bet ir patruliuojantys policijos pareigūnai bei vienas mobilus ekipažas. Automobilis su visa reikalinga įranga nuolat keičia vietą.

„Ir iš klaipėdiečių gauname skundų, patys stebime. Pareigūnai nestovi bet kur“, – patikino Kelių policijos biuro viršininkas.

R.Šideikis pastebėjo, kad šiuo metu klaipėdiečius „šaudo“ smarkiai pasenę greičio matuokliai. Jų užfiksuota informacija perduodama neefektyviai, todėl šių metų kovo pabaigoje perkant du naujus matuoklius planuojama įsigyti ir naują operacinę sistemą.

Ji leistų informaciją apie užfiksuotą greičiau nei leistina skriejusį automobilį perduoti automatiškai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų