Mįslinga situacija vienoje uostamiesčio stotelėje: kur dingo knygų mainų lentyna?

Jau ketverius metus klaipėdiečiai, laukdami autobuso, gali skaityti, pasiimti namo ar atnešti į mainų bibliotekėlę savo knygas. Tokios lentynos įrengtos dvidešimtyje populiariausių miesto autobusų stotelių. Vienoje jų – Herkaus Manto gatvėje, leidiniai su visa lentyna staiga mįslingai prapuolė.

Klaipėdos viešojo transporto paviljonuose viešojo transporto keleiviai ar praeiviai jau daug metų galėjo pasiimti paskaityti patikusį spaudinį arba lentynas papildyti atnešta savo knyga.

Šios mažosios bibliotekėlės buvo ypač populiarios per karantiną, kai didžiosios bibliotekos nedirbo.

Tada knygų mainų lentynos Klaipėdos miesto autobusų stotelėse gerokai ištuštėdavo, tačiau ilgainiui jos vėl prisipildė.

Klaipėdos miesto savivaldybės I.Kanto viešosios bibliotekos vadovės Bronislavos Lauciuvienės teigimu, knygų lentynos pastaruoju metu, deja, užkišamos politine reklama, prieš tai ten pasitaikydavo ir visokių religinio turinio spaudinių, taip pat – net Lietuvai priešiškos lektūros, nors mainų lentynos skirtos tik knygoms.

Kaip suprantu, šiuo atveju mažoji biblioteka nukabinta be mūsų žinios. Gali būti, kad ji pavogta.

"Būna visokių dalykų. Kai kurie veikėjai įsigudrina mūsų knygų mainų lentynėles naudoti savo idėjų sklaidai, bet bibliotekos darbuotojai stebi, kas lentynose padėta, o pačiomis lentynomis rūpinasi autobusų paviljonus prižiūrinti reklamos agentūra, nes pasitaiko įvairių vandalizmo atvejų. Mano rankos tam per trumpos, nespėju viskuo pasirūpinti", – teigė B. Lauciuvienė.

Praėjusią savaitę Herkaus Manto gatvėje esančiame "Atgimimo" stotelės autobusų laukimo paviljone netikėtai visai pradingo ketverius metus kabojusi knygų mainų lentyna. Tikėtina, kad ji buvo pavogta.

Mainų lentyna / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Mes pagal sutartį su biblioteka prižiūrime mainų lentynas. Kartą per savaitę mūsų rangovas atvažiuoja, pasižiūri, ar lentynos nesugadintos, gal reikia kurią nors sutvarkyti, paremontuoti. Kaip suprantu, šiuo atveju mažoji biblioteka nukabinta be mūsų žinios. Gali būti, kad ji pavogta. Tokių dalykų pasitaiko, nieko nepadarysi. Artimiausiu metu atstatysime, ir klaipėdiečiai vėl galės dalytis knygomis", – patikino "JCDecaux Lietuva" rinkodaros vadovas Vadimas Komarskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ate
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių