Mokinių bėdos uostamiestyje: ne kiekvienam vaikui pavyksta sėkmingai mokytis nuotoliniu būdu

Namuose besimokantys vaikai ir jų tėvai susiduria su gausybe bėdų, kurių spręsti patys nepajėgūs. Tylėti apie jas negalima, nes tai kenkia ne kam kitam, o vaikams.

Vyresniųjų dar nelaukia

Negalinčių dirbti namuose tėvų vaikai, besimokantys pradinėse klasėse, gali tai daryti mokyklose. Jiems suteikiama galimybė prisijungti prie nuotolinio mokymo programos, mokyklos darbuotojai prižiūri mokinukus.

Neseniai prabilta, kad ir kai kurie vyresni mokiniai galėtų panašiai lankytis mokyklose. Tai ypač aktualu socialinės rizikos šeimose augantiems vaikams.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus darbuotojai kol kas neturi nurodymų, panašiai kaip pradinukams, leisti mokytis vyresniųjų klasių mokiniams.

Situacijos būna labai nevienodos, nebūtinai bėdų kyla tik probleminėse šeimose.

"Kol kas nerenkame informacijos apie tokių poreikių turinčius mokinius. Žinau, kad mokyklų darbuotojai domisi, kaip vaikams sekasi mokytis namuose, ypač – probleminių šeimų atžaloms. Matyt, jeigu kokių bėdų yra, jiems padeda", – patikino Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė.

Padeda ir kiti specialistai

Anot Švietimo skyriaus patarėjos, kaskart, kai vaikas ilgesnį laiką neprisijungia prie nuotolinės pamokos, su juo susisiekiama, bandoma aiškintis priežastis, tokie vaikai nepaliekami likimo valiai.

Dar pirmojo karantino metu mokyklų darbuotojai labai detaliai aiškinosi, kodėl mokiniai nesijungė prie nuotolinių pamokų, bendravo su jų tėvais, klausė apie priežastis. Taip pat elgiamasi ir dabar.

V.Bubliauskienė įsitikinusi, kad problema išsprendžiama, kai tėvai ir mokytojai bendrauja ir kartu aptaria kylančius klausimus.

Sunkiu metu dirbtinai kuriamų įtampų neturėtų būti. Nesprendžiamos jos tik auga. Suaugusieji negali leisti, kad mokiniai dėl kylančių nesusipratimų jaustųsi prislėgti ar imtų jausti slogią nuotaiką.

"Kiekvienas mokytojas pažįsta savo vaikus, žino  jų bėdas, šeimose iškylančias problemas. Kai ryškėja negerų dalykų, pagalbą skuba suteikti ir kiti specialistai. Situacijos susiklosto labai nevienodos, nebūtinai bėdų kyla tik probleminėse šeimose. Tėvų skambučių būna nedaug. Labai laukiame karantino pabaigos", – patikino V.Bubliauskienė.

Vienas pavyzdžių – praėjusią savaitę bandyta spręsti vaiko, kuriam vis nepavyksta prisijungti prie pamokos, problemą. Jo mama, užuot susisiekusi su mokykla, skambino į Švietimo skyrių.

Kitas atvejis, kai mama pati jungiasi prie pamokos, bet vaikas ekrane nepasirodo, mama vis aiškina, kad vaikas jaučia įtampą.

Tai išskirtinis atvejis, mama blokuoja mokytojų ir specialistų bendravimą su vaiku, todėl jam padėti dar sudėtingiau.

Kartais pernelyg saugodami vaikus tėvai jiems net kenkia.

Pagalba – ir mokytojams

Mokyklų informacinių technologijų specialistams dabar labai įtemptas laikas, jie padeda išsiaiškinti, kodėl vaikams nepavyksta prisijungti prie pamokų.

Pasirodo, nuotolinis mokymas tapo nemenku iššūkiu ir daliai mokytojų.

Kompiuterių specialistai buvo priversti lankytis kai kurių pedagogų namuose.

Švietimo skyriaus darbuotojai prašo mokytojų nepersistengti su reikalavimais mokiniams, o tėvų – nenutylėti apie atvejus, kai mokantis nuotoliniu būdu vaikui staiga ima nesisekti, pasipila blogesni pažymiai.

V.Bubliauskienė ragino tėvus pirmiausia bendrauti su mokytojais ar mokyklos vadovais.

Jie turi galimybę prisijungti prie virtualios pamokos ir stebėti, kaip dirba mokytojai, o mokiniai dalyvauja pamokoje.

Jeigu mokyklos vadovai žinotų apie tėvų nepasitenkinimą sukėlusių mokytojų darbo metodus ne iš nuogirdų, galėtų greičiau reaguoti.

Gana dažnai, skųsdamiesi mokytojo elgesiu, tėvai nenori prisistatyti ar net paminėti pedagogo, apie kurį kalba, pavardės, manydami, kad taip gali pakenkti savo vaikui.

Taip Švietimo skyriaus darbuotojams atimama galimybė spręsti problemą ir padėti šeimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

turi

turi portretas
Turėtų pradinukai nors kartą per savaitę eiti į mokyklą

Vika

Vika portretas
Lida...prie ko čia mokytojai ?)

Lida

Lida portretas
Leiskit vaikams lankyt mokyklas,ar mokytojai nesupranta,kad vaikai negali ilgai uždaryti būti socialinių ryšių reikia vaikams,bendravimo,.kokie būreliai nuotoliniu būdu??juokinga.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių