Pereiti į pagrindinį turinį

Mokytojai gėlių jūroje nesimaudys

2009-08-25 08:01
Nostalgija: anksčiau kiekvienas vaikas rugsėjo 1-ąją pas mokytojus skubėdavo su gėlėmis, tačiau tradicijos keičiasi.
Nostalgija: anksčiau kiekvienas vaikas rugsėjo 1-ąją pas mokytojus skubėdavo su gėlėmis, tačiau tradicijos keičiasi. / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

Artėjant rugsėjo 1-ajai gėlių pardavėjai netrykšta optimizmu. Daugelio įsitikinimu, šventinė prekyba bus vangi.

Verslininkai pastebėjo, kad jau pernai prieš rugsėjo 1-ąją moksleiviai ir jų tėvai labai nenoriai praverdavo savo pinigines.

„Daugelį prekiautojų ištiko šokas. Krizės anuomet dar nebuvo, tačiau žmonės gėles aplenkdavo“, – prisiminė Klaipėdoje veikiančios individualios įmonės savininkas Rimvydas Krasauskas.

Verslininko teigimu, prekybos gėlėmis rugsėjo 1-ąją ir kovo 8-ąją nėra net ko lyginti. Tarptautinės moters dienos proga margaspalviai žiedai nuo prekystalių šluote šluojami.

R.Krasausko nuomone, pedagogai vis rečiau sveikinami, nes išaugo nepasitenkinimas švietimo sistema, o mokytojo profesija praranda prestižą. „Patys mokytojai prisidirbo, kad nebegauna gėlių. Koks jų požiūris į vaikus? Lazda visuomet turi du galus“, – griežtai kalbėjo R.Krasauskas.

Vyras atkreipė dėmesį, kad anksčiau patys moksleiviai varstydavo parduotuvių duris ir svarstydavo, kokiomis gėlėmis pradžiuginti mylimus mokytojus, o dabar iniciatyvą į savo rankas perėmė tėvai. „Suaugusieji gėles tiesiog įbruka vaikams, nes dauguma jų išvis nemato jokio reikalo sveikinti pedagogus“, – pastebėjo pašnekovas.

Gėlių salono „Hipoestė“ darbuotojai taip pat tikino pastebėję, kad tradicija mokytojams teikti gėles rugsėjo 1-osios proga nyksta – nuperkama žymiai mažiau žiedų, retai sulaukiama užsakymų sukurti puokštes.

Didmenine prekyba gėlėmis užsiimančios bendrovės „Jūros gėlės“ vadybininkas Donatas Degutis aiškino, kad užsakymų prieš rugsėjo 1-ją sulaukiama mažiau nei ankstesniais metais, tačiau populiariausių gėlių ketvertukas nesikeičia – paklausiausi yra kardeliai, gvazdikai, rožės, alstromerijos. Tautiečiai vertina ir kalijas, tačiau jų kaina įkandama ne kiekvienam.

Prekiautojai teigė, kad Olandijoje vykstančiuose gėlių aukcionuose kainos nei nukrito, nei pakilo, tad ir pirkėjai kokių nors pokyčių neturėtų pajusti – žiedai rugsėjo 1-ąją turbūt kainuos tiek pat, kiek ir įprastomis dienomis.

„Hipoestės“ salono darbuotojai vylėsi, kad populiariųjų kardelių moksleiviams galės pasiūlyti vidutiniškai po 3 litus, rožės kainuos apie 2–6 litus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų