N. Logvinas nuostatos nekeičia: smerkia smurto protrūkius Baltarusijoje

Uostamiesčio baltarusių bendruomenės "Krynica" vadovo ir Baltarusijos garbės konsulo Klaipėdoje Nikolajaus Logvino drąsi pozicija, smerkianti Aliaksandro Lukašenkos veiksmus prieš Baltarusijos žmones, jam gali kainuoti garbės konsulo pareigas anksčiau nei baigsis antroji kadencija.

N. Logvinas neslėpė, kad nuo tada, kai prasidėjo įvykiai Baltarusijoje, Klaipėdos baltarusius irgi slegia nerimas.

"Gyvename įtampoje, kuo čia viskas baigsis. Tačiau, kiek bendravau su vyresnio amžiaus tautiečiais, jie smerkia smurto protrūkius Baltarusijoje, bet kartu palaiko A. Lukašenką. Gal tiesiog jų garbus amžius jiems neleidžia adekvačiai įvertinti tai, kas akivaizdu", – svarstė N. Logvinas.

Esą uostamiestyje gyvenantys vyresnio amžiaus baltarusiai dar skendi iliuzijose, nors jaunuomenė viską mato taip, kaip yra.

Jie, pasak garbės konsulo, ir protestuose yra priešakinėse linijose.

Nemažai Klaipėdos baltarusių Juodojo kaspino dieną vyko į Vilnių, į solidarumo akciją, skirtą paremti savo tėvynainius istorinėje tėvynėje.

Galimas dalykas, kad savo aiškios pozicijos prieš A. Lukašenkos agresyvią politiką neslepiantis N. Logvinas gali būti atšauktas ir prieš laiką.

Baltarusijos garbės konsulu Klaipėdoje N. Logviną paskyrė Baltarusijos užsienio reikalų ministras, jis gali jį ir atšaukti.

Garbės konsulas skiriamas trejiems metams, jo kadencijų skaičius neribojamas.

N. Logvino antroji kadencija turėtų baigtis kitų metų kovą.

Galimas dalykas, kad savo aiškios pozicijos prieš A. Lukašenkos agresyvią politiką neslepiantis N. Logvinas gali būti atšauktas ir prieš laiką.

"Visiškai gali būti, kad taip ir nutiks. Dėl to manęs dar niekas neinformavo. Nors užsienyje veikiančių 30 baltarusių bendruomeninių organizacijų raštas, skatinantis vadovybę nutraukti smurtą, kurį ir aš pasirašiau, išsiųstas Baltarusijos valdžiai. Taigi mano nuostata dėl to, kas vyksta Baltarusijoje, jiems yra žinoma", – teigė N. Logvinas.

Garbės konsulo pareigos yra visuomeninės, asmuo, užimantis šias pareigas, jokio atlygio už tai negauna.

N. Logvino teigimu, jo tikslas – padėti Baltarusijos piliečiams, kuriems iškilo problemų lankantis Klaipėdoje.

"Ypač daug darbo buvo, kai Lenkija per karantiną uždarė sienas ir daug baltarusių negalėjo grįžti namo. Teko pasirūpinti, kad jie pakliūtų į jūrų keltus ir aplinkiniais keliais grįžtų", – kalbėjo N. Logvinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerai kad vis dar

Gerai kad vis dar portretas
atsiranda žmonių gerai atsimenačių kaip kas buvo ir dedančiu tiesiai Tiesą. Respect'as Išpriekuliui

Tai

Tai portretas
nepirkit to pieno kuris iš pieno miltelių,pirkit paprastą ir po dviejų dienų surūgs.O tam kuris iš prie-kulės tai varyk tikrai pas bulbašių ir būsi laimingas,kokio by-io čia kankiniesi.

molodec

molodec portretas
na,p.Priekuliau,,kas del pieno---tai jusu pastebejimas tikslus ir akivaizdus,,[[nei gyzta ,,,nei rugsta,,,ne pienas ,brrr,o nuodai,,chemija]]]]
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių