Pereiti į pagrindinį turinį

Naktį uostamiesčio barai – be svaigalų

2012-10-18 14:58
Naktį uostamiesčio barai – be svaigalų
Naktį uostamiesčio barai – be svaigalų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiesčio valdininkai jau antrą kartą pakilo į kovą su senamiestyje ramiai žmonėms gyventi neleidžiančių barų savininkais. Savivaldybėje vėl sukurptas siūlymas juose riboti prekybos alkoholiu laiką.

Toks klausimas vieną kartą jau buvo svarstomas miesto taryboje, tačiau politikai nesiryžo priimti drastiško sprendimo – keliems barams, veikiantiems Žvejų ir Kurpių gatvėse, leisti alkoholiu prekiauti tik nuo 7 iki 23 val.

Politikai tuomet pavedė Viešosios tvarkos skyriui patikrinti, ar iš barų naktį sklindanti muzika tikrai viršija leistiną triukšmo lygį, ar gyventojų skundai yra pagrįsti.

„Nurodytus barus naktimis tikrinome du kartus ir užfiksavome pažeidimų, buvo surašyti protokolai, skirtos nuobaudos, kurias verslininkai apskundė teismui. Mes nesiūlėme riboti prekybos alkoholiu laiko, nes neturime tokių įgaliojimų, tačiau galiu patvirtinti, jog gyventojų skundai tikrai pagrįsti. Verslininkai galėtų imtis techninių priemonių, patalpas izoliuoti taip, kad nesklistų triukšmas, tačiau neteko girdėti, kad taip būtų daroma“, – teigė Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Atsižvelgiant į Viešosios tvarkos skyriaus specialistų reidų rezultatus, vėl buvo parengtas naujas miesto tarybos sprendimo projektas dėl prekybos alkoholiu laiko ribojimo kai kuriems senamiestyje esantiems barams. Politikų bus prašoma pritarti trims barams Žvejų gatvėje ir vienam Kurpių gatvėje leisti alkoholiniais gėrimais prekiauti tik nuo 7 iki 23 val.

Teigiama, kad, apribojus prekybos alkoholiu laiką, gyventojai naktimis galės ilsėtis, jiems nebereikės kęsti triukšmo.

„Tiesą sakant, maniau, kad pasibaigus vasarai gyventojų skundų dėl triukšmo iš barų nebegausime. Tačiau prieš kelias dienas gyventojai vėl atsiuntė kolektyvinį skundą ir jame konstatavo, kad triukšmingos naktys dabar būna ne tik savaitgaliais, bet nuo trečiadienio“, – teigė K.Vintilaitė.

Politikai kitą savaitę vyksiančiame miesto tarybos posėdyje ir turėtų nuspręsti, ar problemų keliantiems barams riboti prekybos alkoholiu laiką.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų