Pereiti į pagrindinį turinį

Naują darbą gavusiai valdininkei dar išmokėta 20 tūkst. litų

2010-08-09 05:00
Šaltai: postą pakeitusi Klaipėdos valdininkė V.Gembutienė nemato pagrindo grąžinti 6 atlyginimų dydžio išeitinės kompensacijos.
Šaltai: postą pakeitusi Klaipėdos valdininkė V.Gembutienė nemato pagrindo grąžinti 6 atlyginimų dydžio išeitinės kompensacijos. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Panaikintos biudžetinės įstaigos vadovė Violeta Gembutienė, gavusi ir išeitinę kompensaciją, ir naują darbą Klaipėdos savivaldybėje, nemato pagrindo grąžinti pinigų.

Iki šių metų balandžio V.Gembutienė vadovavo savivaldybės Švietimo įstaigų ūkio tarnybai. Ją likvidavus, moteris laimėjo konkursą ir tapo savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja.

Naujai įkurtas skyrius perėmė dalį Švietimo įstaigų ūkio tarnybos funkcijų, taigi V.Gembutienė iš esmės rūpinasi tuo pačiu, kuo ir iki atleidimo.

Pasak V.Gembutienės, atleidžiant jai paskaičiuota 6 atlyginimų dydžio kompensacija, taip pat kompensacija už nepanaudotas atostogas. Moteris tvirtino buvo neišnaudojusi apie 100 dienų.

"Aš čia nematau jokios problemos ir tikrai neturėčiau grąžinti pinigų. Aš ten dirbau pagal darbo sutartį, o dabar esu valstybės tarnautoja", – naujienų agentūrai BNS dėstė V.Gembutienė.

Ji taip pat sakė konsultavusis su Valstybės tarnybos departamentu dėl to, kad vienu metu ėjo dvejas pareigas – dirbo ir senąjį, ir naująjį darbą. Anot valdininkės, valstybės tarnybos specialistai jai leidę tai daryti – užteko tik gauti savivaldybės administracijos direktoriaus leidimą.

"Gavau išeitinę už pusę metų ir atostoginius, nes niekaip dėl darbo pobūdžio nebuvo galimybių paimti priklausančių atostogų. Čia yra viskas normalu. Aš pradėjau naujose pareigose dirbti nuo liepos 1 dienos. Bet jau kitu statusu", – BNS tikino valdininkė, iš senųjų pareiga atleista, pačios teigimu, liepos 13-ąją.

Už dienas, kai ji oficialiai dirbo du darbus, moteriai mokėti ir du atlyginimai.

V.Gembutienės teigimu, jai paliekant Švietimo įstaigų ūkio tarnybą išmokėta apie 20 tūkst. litų. Į šią sumą esą įėjo ir išeitinė kompensacija, ir atostoginiai, ir atlyginimas.

Po reorganizavimo Klaipėdos švietimo įstaigų ūkio tarnybos funkcijos perduotos Klaipėdos savivaldybės administracijai.

Savivaldybės švietimo įstaigų pastatų eksploatacijos ir priežiūros funkcijos perduotos Miesto ūkio departamento Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus Infrastruktūros poskyriui.

Savivaldybės švietimo įstaigų aprūpinimo mokymo priemonėmis bei maitinimo organizavimo funkcijos atiteko Ugdymo ir kultūros departamento Švietimo skyriaus Švietimo įstaigų aprūpinimo poskyriui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų