Nuo pavadinimo iki koncepcijos
Maistas – ne tik vienas didžiausių gyvenimo malonumų. Gastronominės patirtys mums dovanoja neįkainojamus atradimus pažįstant svečias šalis, jų tradicijas, žmones, o malonioje bendrystėje prie stalo leidžiamas laikas prilygsta kone terapijai.
Kaip pasidžiaugė restobaro „Klubas 26“ direktorius Žilvinas Skečionis, jau ir tolimiausius pasaulio kraštus galintys pasiekti tautiečiai nuolat plečia savo gastronominį akiratį, mėgaujasi naujais skoniais bei tampa vis labiau išprususiais ir sykiu – vis reiklesniais klientais.
Savo ruožtu mūsų virtuvės meistrams tai yra sveika paskata nepaliauti tobulėti bei savo pasiekimais atliepti tarptautinius standartus.
„Šiandien klaipėdiečiams, svečiams uostamiestyje neabejotinai prieinama tiek aukščiausios klasės virtuvė bei aptarnavimas, tiek meniu pasiūlos įvairovė. Tad konkuruoti tenka ne vien kokybe – siekiant pranašumo, ne mažesniu iššūkiu tampa ir nestandartinių sprendimų, savitumo paieškos“, – pripažino pašnekovas.
„Klubo 26“ nuotr.
Lankytojų puikiai žinomame ir pamėgtame senamiesčio kampelyje – kadaise populiaraus „Friedricho pasažo“ restorano erdvėse – „Klubas 26“ šiandien kuria savo naują istoriją: su dabartinio valdytojo atėjimu per pastaruosius metus pasikeitė ne tik įstaigos „iškaba“, bet ir koncepcija.
Nustebins išrankiausiuosius
Kaip vaizdžiai esminį pokytį įvardijo Ž. Skečionis, pasirinkus lankstesnį klubo, vadinamojo restobaro formatą, restoranas baltomis staltiesėmis transformavosi į neįpareigojančios, labiau demokratiškesnės aplinkos vietą.
„Ištikimi lankytojai jau galėjo įsitikinti, kad patyrusi mūsų komanda ir toliau stiprina daugelio metų įdirbį, išlaikydama aukščiausius tiek virtuvės, tiek klientų aptarnavimo standartus. Naujomis tradicijomis siekiame puoselėti kasdienį šios vietos patrauklumą ir įgarsiname svarbią žinutę – nereikia laukti kokios nors ypatingos progos ar šventės, kad galėtume pasimėgauti puikiu maistu, susitikti su artimais žmonėmis, draugais, džiaugtis bendravimu ar galiausiai mėgstamos komandos rungtynių transliacijos metu pasinerti į smagų azartą“, – sakė „Klubo 26“ vadovas.
Ilgesniam pavakarojimui užsukę lankytojai restobaro meniu ras ne tik klasikinės europietiškos virtuvės patiekalų įvairovę. Nemažą jo dalį taip pat sudaro įvairūs užkandžiai, pradedant Lietuvoje daugelio pamėgta tradicine kepta duona, kuri patiekiama su skirtingais padažais, ir baigiant tokiais pikantiškais pasiūlymais, kaip skrudinti ančiuviai.
Draugiją užkandžiams „Klube 26“ palaiko ir įspūdinga alaus korta. Nenusivils net išrankiausi naujų skonių ieškantys šio gėrimo gerbėjai – restobare siūloma paragauti daugiau nei 130 rūšių kraftinio mūsų šalies aludarių gaminamo alaus, iš kurių 8 rūšių alus – pilstomas.
Pasmaguriauti ne per vėlu
Restobaras „Klubas 26“ liko ištikimas ir tradicijai, kuri prisidėjo prie šios vietos, kaip vieno žymiausių steikhauzų mieste, reputacijos kūrimo ir neabejotino išskirtinumo.
„Šiandien svečiams galime pasiūlyti dar didesnę nei anuomet įvairovę – net šešių skirtingų rūšių ant žarijų keptus kiaulienos ir jautienos didkepsnius pagal visus įmanomus poreikius – nuo visiškai „blue“ iki „well done“ iškepimo lygio“, – sakė Ž. Skečionis.
Greitojo maisto mėgėjai taip pat įvertins gurmanišką „Klubo 26“ virtuvės pasiūlymą – sultingam mėsainiui gaminti čia naudojama speciali brandinta jautienos mentė. Tiek šiam, tiek išskirtinės kokybės didkepsniams skirta sausa brandinta mėsa į uostamiesčio restobarą atkeliauja net iš Pietų Amerikos.
„Pelnytai galime didžiuotis ir gardžiais savo desertais, kurie mūsų lankytojų yra ypač vertinami. Mėgstamą skanėstą – nuo klasikinio iki ekstravagantiškesnio – galima išsirinkti užsukus bet kada: kasdieniame meniu tradiciškai siūlome po penkis šešis desertus“, – iliustravo Ž. Skečionis.
„Klubo 26“ nuotr.
Ir išties „bet kada“ – pasakyta ne per drąsiai. Šiuo metu „Klubas 26“ turbūt yra vienintelė mieste vieta, kurioje alkani neliks net ir patys vėlyviausi naktinėtojai.
Štai pirmoje savaitės pusėje, nuo pirmadienio iki trečiadienio, kai restobaras duris užveria vidurnaktį, virtuvė darbuojasi beveik tiek pat – iki 23.30 val. O nuo ketvirtadienio iki šeštadienio virtuvė užsakymus priima net iki 1 val. nakties.
Gera pasijusti šventės dalimi
„Tuo metu, kai daugumoje miesto restoranų, barų virtuvės užsakymus priima vėliausiai iki 10–11 val. vakaro, pas mus net ir vidurnaktį užsukę svečiai gali pasistiprinti bet kuriuo pageidaujamu patiekalu, įskaitant ir didkepsnius. Tad šiuo metu esame turbūt vieninteliai visoje Klaipėdoje, lankytojams galintys pasiūlyti taip ilgai dirbančią virtuvę“, – kalbėjo „Klubo 26“ vadovas Ž. Skečionis.
Ne tik šią įstaigą, kavines „Drama-cha-cha“ Dramos teatre, bet ir vyninę „Vinvino“ valdančios įmonės atstovas linkęs manyti, jog tokia paslauga šaltuoju metu ypač aktuali – mažėjant masinių viešųjų renginių, pramogų po atviru dangumi, pasibuvimai, pavakarojimai su draugais kavinėse, baruose ar restoranuose tampa viena patrauklesnių pramogų.
„Žinoma, artėjančių didžiųjų metų švenčių nuojauta kuria dar kitokią, ypatingą aurą – užsukusius svečius kviečiame pasilepinti ne tik karštu vynu, bet ir pasigrožėti jaukaus Friedricho pasažo kiemelio šventiniu veidu“, – kalbėjo pašnekovas.
O tie, kurie nori sutikti Naujuosius nekasdienėje aplinkoje, turėtų nedelsti. „Šiemet pastebime kiek netikėtą tendenciją – Naujųjų metų sutikimui rezervacijos prasidėjo gerokai anksčiau, palyginti su ankstesniais metais. Ir ypač tai pasakytina apie didesnes žmonių kompanijas“, – įžvalgomis dalijosi Ž. Skečionis.
Visą gruodį restobaras „Klubas 26“ svečių lauks kaip įprasta, išskyrus Kūčių ir pirmąją šv. Kalėdų dieną.
Naujausi komentarai