Neformalios Jūrų muziejaus naujienos - tinklaraštyje

Vasarį belaukiant šiemet vienintelio pingvino Lietuvoje išsiritimo, pradėtas interneto dienoraštis išsiplėtė iki tinklaraščio, kuriame Lietuvos jūrų muziejaus darbuotojai skelbs naujienas ne tik apie  muziejaus augintinius, bet ir apie visą muziejaus veiklą. Tai vienintelis muziejus Lietuvoje, kuris siūlo tokiu moderniu būdu palaikyti tiesioginį ryšį su besidominčiais jūrų gyvūnais ir laivybos istorija.

„Belaukdami pingvinuko išsiritimo sulaukėme didžiulio internautų palaikymo, taip pat komentarų ir klausimų apie pingvinų bei kitų muziejaus gyvūnų įpročius ir gyvenimo sąlygas. Tai paskatino pasinaudoti šiandien itin patrauklia bendravimo priemone - internetiniu tinklraščiu. Tinklaraštį galima palyginti su muziejaus pulsu - jis bus gyvas ir atnaujinimas praktiškai kasdiena“, - sako muziejaus ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nika Puteikienė.

Pasak jos, tinklaraštyje planuojama skelbti ir įdomybes apie laivybos istoriją, dalintis pastebėjimais iš gamtos ir mokslo pasaulio. Interaktyvi erdvė leis tinklaraščio skaitytojams tiesiogiai užduoti klausimus muziejaus specialistams bei plėtoti diskusijas.

Tinklaraščio www.jurumuziejus.blogas.lt lankytojai jau gali skaityti Jūrų paukščių ir žinduolių skyriaus vedėjo Arūno Grušo įrašus apie neseniai muziejuje gimusius ruoniukus.

29 metų. Baltijos pilkoji ruonė Baltukė vasario 26 dieną atsivedė ruoniuką, kurio pati nemaitina. Ji laikoma toje pačioje „Electrolux“ atnaujintoje laboratorijoje, kuri buvo paruošta beišsiritančiam pingvinukui. Šį ruoniuką prižiūri muziejaus darbuotojai, kurie tris mėnesius budės pakaitomis dieną ir naktį, kas 3 valandas maitindami mažylį maistingu mišiniu. Kovo 1 dieną 21 metų ruonė Zunda atsivedė stiprią mažylę, kurią labai saugo ir maitina savo itin riebiu - net 80 proc. pienu.

Jūrų muziejus tinklaraščio skaitytojus kviečia siūlyti vardus abiem ruoniukams. Dviejų labiausiai tinkančių vardų autoriai bus apdovanoti. Ruoniukių vardynos Jūrų muziejuje bus surengtos  gegužės 15-ąją - Tarptautinės muziejų dienos išvakarėse.


Šiame straipsnyje: Jūrų muziejustinklaraštis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių