Pereiti į pagrindinį turinį

Negyvi paukščiai uostamiestyje pasėjo paniką

2009-08-04 07:46
Paklojo: Dubysos gatvėje veterinarai surinko septynis negyvus varnėnus.
Paklojo: Dubysos gatvėje veterinarai surinko septynis negyvus varnėnus. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Klaipėdiečiai ant kojų sukėlė įvairiausias tarnybas, aptikę negyvų varnėnų. Tačiau specialistai kol kas tik spėlioja, dėl ko jie žuvo: atsitrenkė į pastato stiklą ar tapo šaulių taikiniu.

Dubysos gatvėje prie vieno biurų pastato dvi dienas iš eilės gulėjo po keletą kritusių paukščių.

„Kolegė sekmadienį prie laiptų rado arti dešimties negyvų sparnuočių. Tačiau tąkart kažkas juos surinko. Pirmadienio rytą istorija vėl pasikartojo – netoli pastato vėl buvo negyvų paukščių“, – pasakojo viename iš biurų Dubysos gatvėje dirbanti Galina.

Moteris tikino su bendradarbėmis skambinusi įvairiausioms tarnyboms ir tik po gero pusdienio sparnuočius surinko veterinarijos tarnybos „Aumura“ darbuotojai.

„Pikta, kad nežinome, kas jiems nutiko. Dėl ko jie krito, juk čia masinis paukščių kritimas“, – įtarė klaipėdietė.

„Aumuros“ vadovė Rita Gineitienė patikino, kad pirmadienį surinkti septyni varnėnai.

„Kol kas nežinome, kas tiksliai jiems nutiko. Gali būti kelios priežastys. Manome, kad galėjo kažkas šaudyti. Tačiau tik po tyrimo galėsime atsakyti į visus klausimus“, – tikino R.Gineitienė.

Žaliųjų judėjimo atstovas Erlandas Paplauskis patikino, jog paukščiai krinta dažniausiai dėl tų pačių priežasčių: „Arba žmonės juos šaudo, arba jie atsitrenkia į daugiaaukščius pastatus. Nesu girdėjęs, kad atsitrenkę į pastatus užsimuštų būtent varnėnai, tačiau viskas įmanoma. Kita vertus, tai pramoninė miesto dalis, savaitgalį gana mažai lankoma pašalinių žmonių, todėl tikėtina, jog paukščius galėjo kas nors iššaudyti“, – tikino E.Paplauskis.

„Lietuvoje nėra privaloma statant dangoraižius įdiegti paukščius atbaidančias technologijas. Užsienyje tai privaloma. Pajūryje, kur driekiasi paukščių migracijos keliai, daugiaaukščiai privalėtų turėti šiuos įrenginius. Kita blogybė – aukštos kokybės langų stiklai, kurie paukščiui praktiškai nematomi. Skrendantys sparnuočiai juose temato dangaus atspindį“, – sakė E.Paplauskis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų