Neringos savivaldybė žada siekti užkirsti kelią valdiškų būstų pernuomojimui

  • Teksto dydis:

Neringos savivaldybė žada imtis veiksmų ir uždrausti pernuomoti valdiškus butus.

„Neringos savivaldybės administracija aiškinsis, kokios galimybės, nepažeidžiant sutarties sąlygų ir asmens teisių, užkirsti kelią subnuomai“, – pranešime trečiadienį nurodė savivaldybė.

Taip reaguojama į LRT trečiadienį paskelbtą informaciją, jog iš savivaldybės butus pigiai išsinuomoję buvę, esami politikai, savivaldybės įmonių darbuotojai juos rinkos kainomis pernuomoja turistams. Bent penkis butus pernuomoja mero Dariaus Jasaičio bendrapartiečiai socialdemokratai.

Pasak pranešimo, visos sutartys, sudarytos nuo 1999-ųjų iki 2005-ųjų, yra galiojančios ir teisinio pagrindo jas nutraukti iki šiol nebuvo. Savivaldybės būstai esą nuomojami „taikant rinkos kainą, skirtingai nei socialinio būsto statusą turintys būstai, kuriems taikoma šalies teisės aktuose nustatyta nuomos lengvata“.

Kartu pažymima, kad savivaldybės būsto subnuomą šiuo metu leidžia šalies teisės aktai, o ši situacija yra ankstesnių valdžių palikimas. Pabrėžiama, kad kai kuriais atvejais būstas iš valstybės buvo perimamas kartu su nuomininkais.

Savo ruožtu Seimo socialdemokratas Algirdas Sysas tvirtina, kad Neringoje savivaldybės būstus turistams pernuomojantys partiečiai daro gėdą visai socialdemokratų partijai ir žada teikti įstatymo pataisas, draudžiančias savivaldybės būstų subnuomą.

„Jie įstatymo nepažeidė, bet jie užtraukė didelę gėdą partijai ir apskritai tarybai. Nes taryba neturėjo priimti sprendimo leisti pernuomoti“, – BNS sakė A. Sysas.

Jis pabrėžė, jog įstatymas ir šiuo metu apibrėžia, kad būstą galima suteikti tik jei asmuo, susijęs su savivaldybe darbo santykiais, neturi čia gyvenamojo būsto.

„Deja, kai kuriems piliečiams užrašo neužtenka ir jie sunkiai supranta, kas yra įstatymas. Tai griežtai įrašysime, kad pernuomoti savivaldybinio būsto negalima“, – tikino politikas.

Neringos savivaldybė taip pat dėsto, jog kurorto nekilnojamojo turto rinkoje susiklostė ypatinga situacija: kainos yra vienos aukščiausių Lietuvoje, vidutines pajamas gaunanti šeima čia nepajėgi įsigyti būsto, o socialiniam būstui dažnai pajamos yra per didelės. Pabrėžiama, kad Neringoje beveik neveikia ir ilgalaikės būsto nuomos rinka.

„Dėl tokios situacijos dauguma Neringos įstaigų susiduria su specialistų stoka, iš kurorto yra priverstos išsikelti šeimos“, – tvirtinama pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

REDAKCIJA!

REDAKCIJA! portretas
PATRAUKIT IŠ PORTALO SUKČIU "w­w­w.C­a­s­hClub5.Com" KURIS KIEKVIENOSE DISKUSIJOSE PO STRAIPSNIAIS KIŠA TĄ SAVO ŠŪDĄ !!!

Zvejys

Zvejys portretas
jau velu nuzmogėjusiu valdininku nesustabdys niekas

ALKOHOLIKAS

ALKOHOLIKAS portretas
Taip , tai atlėpausio darbas .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių