Nuotaiką pakeliantis vaizdas: motociklu keliauja ir keturkojis Ramzis

Uostamiesčio gatvėmis važinėjantis motociklininkas dėmesio sulaukia ne tik dėl savo plieninio žirgo. Kur kas daugiau reakcijų žmonės skiria kartu su vairuotoju važiuojančiam keleiviui – kinų kuoduotajam keturkojui Ramziui. Speciali įranga suteikia galimybę šuniui ir jo šeimininkui kartu saugiai važiuoti motociklu.

Klaipėdietis Saulius pasakojo, esą tokia neįprasta idėja gimė dar prieš keletą metų, kai vedžiodamas šunį nusprendė pakeliui užsukti ir į garažą, paremontuoti savo motociklą.

„Kartu su Ramziu nuėjome į garažą, kaip visada, kuičiausi prie motociklo ir pagalvojau, kad labai geras oras ir reikėtų pasivažinėti, tik kad šuo buvo kartu. Nenorėjau jo palikti, todėl paėmiau kuprinę, įsodinau jį, o kuprinę užsidėjau priešakyje. Pabandėme pasivažinėti kiemuose tarp namų, pamačiau, kad jam patiko, nebandė sprukti, letenas iškišo ir padėjo ant motociklo bako. Taip ir įvyko mūsų pirmoji kelionė“, – pasakojo vyras.

Iš žmonių gauname vien geras emocijas. Kai sustoju prie šviesoforo, autobusų vairuotojai dažnai žiūri į mus ir šypsosi.

Šuns kelionių patogumui Saulius įsigijo specialią įrangą – kuprinę, petnešas, kurios tvirtai laiko augintinį ir suteikia galimybę jį saugiai vežti. Keturkojui taip pat nupirkti specialūs akiniai, jie apsaugo šuns akis nuo vėjo ir dulkių.

„Žmonės gali pamanyti, kad šuo nieko nemato per tokius akinius. Tačiau uždėjau namie, stebėjau, ar judėdamas jis viską mato. Elgėsi taip pat, kaip ir be akinių“, – tikino Saulius.

Pasak klaipėdiečio, važinėjant gatvėmis jis nuolat pastebi įvairias žmonių reakcijas, vieni iš nuostabos nenustoja spoksoti, kiti motociklininką ir jo keleivį palydi plačia šypsena.

„Iš žmonių gauname vien geras emocijas. Kai sustoju prie šviesoforo, autobusų vairuotojai dažnai žiūri į mus ir šypsosi, vyresnio amžiaus žmonėms toks vaizdas irgi pakelia nuotaiką“, – kalbėjo vyras.

Kaip teigė klaipėdietis, Kelių eismo taisyklės nedraudžia taip keliauti kartu su augintiniu. Vyras sakėsi esą ne kartą gatvėse sutinkąs pareigūnus, tačiau šie, pastebėję taip gabenamą šunį, nieko nesako.

„Negaliu vežti ant motociklo savo vaiko, kol jam nesukako dvylika, todėl kol kas vežioju savo šunį, taisyklės to nedraudžia“, – šmaikštavo Saulius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaunuoliukai

Šaunuoliukai portretas
Gražiai ir šauniai atrodo. Viliuosi, kad važiuoja tyliai, nes abu priklauso protingųjų motoriklininkų kastai. Sėkmės.

Ramzis \\\\\.../////

Ramzis  \\\\\...///// portretas
Saugokitės komskių.

isgazdino

isgazdino portretas
reto grazumo baidykle
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių