Pereiti į pagrindinį turinį

Onkologinių ligų prevencijai – narcizų žiedai

2014-04-22 09:39

 Antradienį uostamiesčio moterys pavasariškais narcizų žiedais, išdalytais klaipėdiečių akademinio jaunimo, buvo pakviestos susirūpinti savo sveikata ir daugiau sužinoti apie moteriškas onkologines ligas.

Antradienį uostamiesčio moterys pavasariškais narcizų žiedais, išdalytais klaipėdiečių akademinio jaunimo, buvo pakviestos susirūpinti savo sveikata ir daugiau sužinoti apie moteriškas onkologines ligas.

Siekdama atkreipti moterų ir visos visuomenės dėmesį, Klaipėdos demokratinė moterų kolegija kartu su pagalbininkais – Klaipėdos universiteto ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentais – uostamiestyje dalijo skrajutes ir narcizų žiedus, ragindami moteris atvykti į renginį „Esi reikalinga“.

Per kelias dienas jaunimas moterims įteiks 800 kvapnių žiedų ir 2 tūkst. skrajučių.

Jaunimas pasiskirstė po visą miestą: šiaurinę, pietinę ir centrinę miesto dalis, skatindami moteris atkreipti dėmesį į savo sveikatą ir rasti laiko ateiti į susitikimą su profesionaliais onkologais balandžio 24 dieną 18 val.

„Amberton Klaipėda“ viešbučio konferencijų salėje.
Nemokamo renginio metu gydytojai papasakos apie onkologinių ligų prevenciją, dailiosios lyties atstovės galės išgirsti moterų, įveikusių onkologines ligas, istorijas, nuotaiką skaidrins meno kolektyvų pasirodymai, arbata ir saldumynai.

Renginį organizuojančios Klaipėdos demokratinės moterų kolegijos vadovė Rosita Vaičiulė teigė, kad moterims žinių, apie prevencines priemones ir metodus, kurie padėtų sumažinti sergamumą krūtų bei gimdos vėžiu, dar stinga. Šia interaktyvia akcija ir dovanojamais gėlių žiedais norėta atkreipti dėmesį į skaudžią problemą – onkologines ligas, nusinešančias daugybės moterų gyvybes.

„Artėja Motinos diena, todėl klaipėdietes norime paraginti nebūti abejingoms savo sveikatai. Šiais metais tokia pavasariška gėlių ir skrajučių dalijimo akcija organizuojama pirmą kartą. Planuojame, kad ateityje moteriškų onkologinių ligų prevencijai skirtas renginys taps gražia tradicija uostamiestyje. Prie akcijos jau prisidėjo ir nemažai žinomų klaipėdiečių, nusifilmavusių specialiame vaizdo klipe“, – kalbėjo R.Vaičiulė.

Anot jos, vos pirmą kartą organizuojama iniciatyva jau susilaukė daugybės geranoriškai nusiteikusių žmonių dėmesio ir paramos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų