Paaiškėjus apie taršą uostamiestyje prakalbo ir „Grigeo“ prezidentas: įvyko avarija

  • Teksto dydis:

Šiandien pranešta, kad uostamiesčio kartono bendrovė „Grigeo“ net kelerius metus nuotekomis teršė gamtą. Paaiškėjo, kad iš bendrovės naktimis sklinda baisi smarvė, o nevalytos nuotekos patenka tiesiai į Kuršių marias. LNK žinių tarnybai situaciją pakomentavo pats „Grigeo“ prezidentas Gintautas Pangonis.

„Kiek aš žinau, įvyko gedimas. Kiek aš žinau, gedimas buvo turbūt vienkartinis. Jį perjungė į „Klaipėdos vandenis“, tad šiuo metu jau niekas nevyksta. Bandoma ištaisyti tuos gedimus“, - LNK žinioms sakė G.Pangonis.

Aplinkos apsaugos departamentas pranešė antradienio naktį su teisėsauga atlikęs patikrinimą ir nustatęs, kad įmonės gamybiniame objekte Nemuno gatvėje susidarančios nuotekos išleidžiamos į Kuršių marias beveik be jokio valymo.

Šis įvykis Klaipėdos įmonei stipriai pakenkė: sustabdyta prekyba akcijomis, gresia milijoniniai ieškiniai. O ką jau kalbėti apie padarytą žalą gamtai. 

„Buvo nustatyta, kad nevalytos nuotekos keliauja į Kuršių marias. Įmonėje atlikta krata, jos veikla yra stabdoma.  Nurodyta stabdyti nuotekų valymą, kiek žinome, ji turi galimybę jungtis prie „Klaipėdos vandenų“. Padaryta didelė žala gamtai, bauda gali siekti iki 5 milijonų eurų. „Grigeo“ vadovo pozicija tokia, kad jis nieko nežinojo“, – teigė tyrimui vadovaujanti prokurorė Gina Skersinskytė.

Tarša skaičiuojama jau net ne tonomis, o šimtais tūkstančių tonų.

Klaipėdos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Juozas Sykas sakė, kad, pirminiais duomenimis, nuotekų tarša 100 - 130 kartų viršija normas.

„Tarša skaičiuojama jau net ne tonomis, o šimtais tūkstančių tonų. Kokia žala padaryta, dabar sunku pasakyti. Tačiau manome, kad gamtai padaryta žala gali siekti ir dešimtis milijonų eurų. Tebuvo išvaloma apie 10 procentų nuotekų, visa kita keliavo į Kuršių marias“, - LNK žinioms sakė J.Sykas.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niekas Pangonio nelies..

Niekas Pangonio nelies.. portretas
Per daug žino...

TIKRA TIESA

TIKRA TIESA portretas
Sita Pangoni sodint i kalejima ir pinigine bauda milijardine skirti, o aplinkos ministra taip pat nusalinti, nes informacija turejo, parazitavo, o dabar islindo, kad pasisviesint veideli pries rinkimus, typo, kaip nuopelna. Tokius reikia salinti be gailescio ir bausti. Politikams turi but atsakomybe ir baudziamumas, tik tada bijos neprisidirbti.

is

is portretas
didelio debesies mazas lietus bus vsio zokono
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių