Pereiti į pagrindinį turinį

Paauglių grobis – maišas pinigų

2013-04-16 14:46
Paauglių          grobis – maišas pinigų
Paauglių grobis – maišas pinigų / Shutterstock nuotr.

Legendinio filmo „Sėkmės džentelmenai“ fragmentus primenanti istorija privertė kikenti net ir visko mačiusius teisėsaugininkus. Iš namų pabėgę du penkiolikmečiai apleistame pastate rado maišą su pinigais, kuriuos taškė į kairę ir į dešinę, pirko automobilius.

Įsilaužė ir slėpėsi

Tačiau pasakiškas gyvenimas tetruko tris dienas. Iš įspūdingos sumos buvo telikę 166 tūkst. litų.

Du nepilnamečiai bičiuliai iš namų nusprendė sprukti, nes balandžio 15 d. jie turėjo vykti į socializacijos namus.

„Jie čia pas mus žinomi. Už anksčiau įvykdytas vagystes vaikinai turėjo važiuoti į socializacijos namus. Šie nepilnamečiai iš jaunesnių vaikų atimdavo pinigus, telefonus“, – aiškino Palangos policijos komisariato vadovas Alvydas Katkauskas.

Praėjusį trečiadienį paaugliai įsilaužė į apleistą namą kurorte esančioje Žemaitės gatvėje. Kaip ir daugelis namų Palangoje, šis pastatas priklauso keliems savininkams. Nė vienas jų čia negyvena.

Paaugliai negyvenamame name tikėjosi pagyventi kurį laiką, nes policija buvo paskelbusi jų paiešką.

Pusė maišo pinigų

Neturėdami kuo užsiimti jaunuoliai vartė daiktus, apžiūrėjo buto užkaborius.

„Jie patys sakė, kad neturėdami ką veikti vartė bute buvusias knygas ir jose rado pinigų. Gal kas paliko juos, gal pamiršo“, – svarstė Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Saulė Pučkienė.

Namo dalis priklauso 92 metų vilniečiui. Būsto šeimininkas kol kas nėra apklaustas.

„Nors pranešimas apie nusikaltimą nėra gautas, tačiau žmogus prisipažino, kad tai buvo jo viso gyvenimo santaupos“, – aiškino prokurorė.

Kol kas pareigūnai gūžčioja pečiais ir sunkiai įsivaizduoja, kokią tiksliai pinigų sumą paaugliai rado.

„Jie įkliuvo su likusiais 166 tūkst. litų. Kiek iššvaistė, kiek pametė, o gal dar kas ir atėmė – nėra aišku. Jie juk neskaičiavo“, – stebėjosi pareigūnė.

Litus užkasė darže

Palangiškiai, suvokę, kad jų rankose atsidūrė jiems sunkiai suvokiamo dydžio pinigų suma, puolė mėgautis gyvenimu.

„Paaugliai leido pinigus, kur tik norėjo. Pirko vieną automobilį, jį sudaužė, tada pirko antrą, nuomojosi viešbutį“, – pasakojo S.Pučkienė.

Palangos teisėsaugininkai patys netikėjo, kad iš pažiūros neprižiūrėtame ir apšiurusiame name galėjo būti tokio dydžio pinigų suma.

„Su jaunuoliais susidėjęs anksčiau dešimt kartų teistas Juozas Mikalauskas per apklausą tvirtino, kad ant grindų namo kampe rado polietileno maišelį, kokius parduoda prekybos centruose, iki pusės prigrūstą pinigų. Nežinau, ar tuo tikėti, tačiau jis taip tvirtino“, – pasakojo prokurorė.

Už įvairius nusikaltimus 14 metų jau spėjęs kalėjimuose praleisti 31-erių J.Mikalauskas tuoj pat suuodė, kad bičiulystė su paaugliais jį lengvai praturtins.

„Jis šiuos pinigus nusivežė į Šventąją, kur gyveno, ir užkasė savo darže. Tiesa, prieš tai įdėjo į stiklainį. Kaip Buratino nuotykiai. Policininkai jam visą daržą sukasė, ieškodami pinigų“, – kalbėjo S.Pučkienė.

Gresia iki 8 metų nelaisvė

Palangos policininkai po įtariamųjų sulaikymo dar tris kartus važiavo į apleistą namą, tačiau daugiau pinigų neberado.

Trijulė spėjo pasidžiaugti lengvu gyvenimu vos tris dienas. Praėjusį penktadienį jie buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Per apklausas sulaikytieji aiškino, kad išleido apie 20 tūkst. litų, tačiau tikėtina, kad ši suma gali būti ir didesnė.

„Nukentėjusysis dar tikslina nuostolius. Šis tyrimas nebaigtas, bus čia dar darbo, veikiausiai vyks atskiras tyrimas dėl kitų nusikaltimų“, – teigė Palangos policijos viršininkas A.Katkauskas.

S.Pučkienės teigimu, paaugliams už didelės vertės turto vagystę gresia iki 8 metų nelaisvės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų