Pajūryje skubama įregistruoti patalpų nuomos veiklą

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau - Klaipėdos AVMI) informuoja, kad vasaros sezonui prasidėjus pajūrio kurortuose būstus poilsiui nuomoti žadantys gyventojai suskubo įsigyti verslo liudijimus. Šalies gyventojams šiais metais išduota apie 700 verslo liudijimų teikti gyvenamųjų patalpų nuomos ar apgyvendinimo paslaugas Palangos ir Neringos miestuose.

Per visus 2008 metus iš viso gyventojai įsigijo 1756 verslo liudijimus, iš jų - 1640 patalpų nuomai ir 116 - apgyvendinimo paslaugoms (nakvynės ir pusryčių) pajūrio kurortuose teikti. Verslo liudijimų išdavimo gyventojams taisyklės numato, kad nuolatiniai Lietuvos gyventojai verslo liudijimus įvairioms veikloms gali įsigyti ne tik apskrities Mokesčių inspekcijos skyriuje, kurio teritorijoje bus vykdoma veikla, bet ir savo gyvenamosios vietos teritorinėse VMI. Be gyventojų, įsigijusių verslo liudijimus, minėtas paslaugas gali teikti ir individualią veiklą įregistravę asmenys, kiti verslo subjektai.

„Įprastai didžiausio gyventojų, pageidaujančių įregistruoti šias veiklas, antplūdžio sulaukiame prieš Jonines ir liepai prasidėjus, tačiau jau dabar raginame pajūrio kurortų verslininkus nedelsti ir tinkamai pasiruošti vasarai - pasirūpinti reikiamais leidimais ir kitais dokumentais.“, - sako Klaipėdos AVMI viršininko pavaduotojas Virgilijus Beržanskis. - „Kita vertus, ištisus metus veiklą vykdančius verslininkus taipogi raginame laikytis skaidraus verslo etikos bei netoleruoti nesąžiningos konkurencijos apraiškų“.

Pernai Klaipėdos apskrityje atlikus patalpų nuoma ir poilsiautojų apgyvendinimu besiverčiančių asmenų, viešbučių, poilsiaviečių ir viešojo maitinimo įstaigų patikrinimus nustatyta beveik 200 administracinių teisės pažeidimų atvejų, iš jų 94 - komercinės ir ūkinės veiklos pažeidimai. Pažeidėjams skirta per 76 tūkst. litų baudų, pradėti 3 ikiteisminiai tyrimai dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo visuomeninio maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Dažniausiai pasitaikantys pažeidimai - neregistruota veikla ir nelegalus darbas, apskaitos taisyklių nepaisymas.

Didesnis kontroliuojančių institucijų dėmesys šiemet bus skirtas kurortuose veikiančioms turistinėms stovyklavietėms - Palangos savivaldybėje veiklą pradeda komisija, kuriai pavesta prižiūrėti tokių poilsiaviečių veiklą. Komisijoje, be atsakingų Palangos m. savivaldybės specialistų, bei kitų kontroliuojančių institucijų pareigūnų, dirbs ir Klaipėdos AVMI atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių