Pereiti į pagrindinį turinį

Palanga taps dar patrauklesnė sportininkams

2015-06-16 17:00
DMN inf.

Palanga tampa dar patrauklesnė sportininkams – netrukus bus baigta miesto stadiono rekonstrukcija, ir šis atitiks tarptautinius lengvosios atletikos standartus. Rugpjūčio pradžioje, 7-8 dienomis, Palangos stadione vyks Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas, į didžiausią šalies kurortą neabejotinai priviliosiantis ne tik geriausius šalies lengvaatlečius, bet ir gausų būrį sirgalių.


 

Palanga tampa dar patrauklesnė sportininkams – netrukus bus baigta miesto stadiono rekonstrukcija, ir šis atitiks tarptautinius lengvosios atletikos standartus. Rugpjūčio pradžioje, 7-8 dienomis, Palangos stadione vyks Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas, į didžiausią šalies kurortą neabejotinai priviliosiantis ne tik geriausius šalies lengvaatlečius, bet ir gausų būrį sirgalių.

Triūsia darbininkai

Šiuo metu stadione intensyviai triūsia darbininkaiapatinis sportinės dangos sluoksnis jau padengtas purškiama spalvota viršutine danga, artimiausiu metu bus dažomos linijos.

Rekonstruojant miesto stadioną, pirmiausia buvo pašalinta senoji danga, išlyginta esama asfalto danga ir įrengtas naujas jos sluoksnis. Taip pat įrengta speciali, stadionams ir aikštynams pritaikyta lietaus surinkimo nuotekų sistema, elektros tinklai, pakeista laistymo sistema.

Rekonstrukcijos metu taip pat įrengta šuolių į tolį, rutulio stūmimo, disko ir kūjo metimo sektorių požeminės dalys – siekiama, kad devynis bėgimo takus turintis stadionas atitiktų tarptautinius reikalavimus, ir Palangoje galėtų vykti itin aukšto lygio respublikinės bei tarptautinės lengvosios atletikos varžybos. 

Pasak darbus atliekančios UAB „Kauno keliai“ Klaipėdos padalinio vadovo Nerijaus Valaičio, iki birželio pabaigos planuojama atlikti baigiamuosius darbus: pabaigti įrengti šuolių į tolį, rutulio stūmimo sektorius, pastatyti futbolo vartus ir kita. „Fiziškai darbus planuojama baigti birželio pabaigoje arba liepos pradžioje (jei sutrukdytų orai). Paskui seks dokumentacijos, stadiono atitikties tarptautinės lengvosios atletikos standartams sutvarkymo procedūros“, – sakė N. Valaitis.

Ateities planai

Tačiau tuo kompleksiškas sporto bazės sutvarkymas nesibaigs: ateityje numatoma atnaujinti stadiono veją, greta stadiono esančiose laisvose erdvėse įrengti pagalbinę futbolo aikštę su dirbtine danga (jau birželį bus baigtas rengti šio stadiono techninis projektas) bei keturis atvirus teniso kortus.

Atnaujinta sporto baze naudotis galės ne tik sporto profesionalai, bet ir mėgėjai – tiek palangiškiai, tiek ir kurorto svečiai.

Įvertino E. Skrabulis

Pirmadienį Palangoje apsilankė bei rekonstruojamą stadioną apžiūrėjo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis. „Įspūdžiai – pozityvūs. Galime tik pasidžiaugti, kad Palangos stadionas po daugelio metų bus prikeltas savo pagrindinei funkcijai. Tai, be abejo, reikalinga ne tik sportininkams – lengvaatlečiams, futbolininkams, kitų sporto šakų atstovams – bet ir miesto bendruomenei, poilsiautojams. Juk sukurta sporto infrastruktūra taps viena iš priežasčių, kad Palangoje bus pilnesni ir viešbučiai, ir restoranai, ir sporto bazės“, – kalbėjo E. Skrabulis.

Vertindamas pastaraisiais metais intensyviai kuriamą bei atnaujinamą Palangos sporto bazę, Lengvosios atletikos federacijos prezidentas atkreipė dėmesį, jog viskas daroma siekiant optimalaus rezultato. „Nėra pompastikos, bereikalingo lėšų švaistymo – viskas, kas statoma ar rekonstruojama, daroma labai racionaliai, pragmatiškai, numatant keletą žingsnių į priekį – šalia pagrindinio, atsiras papildomas stadionas su dirbtine danga, greta – multifunkcinis sporto kompleksas, įrengta reikiama infrastruktūra, erdvios automobilių stovėjimo aikštelės. Tai džiugina“, – sakė E. Skrabulis.

Devyni takai

Palangos stadionas vienintelis šalyje turės devynis bėgimo takus, ir tai netruks įvertinti bėgikai. E. Skrabulis pabrėžė, kad lengvosios atletikos specifika yra tokia, jog vykstant greitam bėgimui ratu, bėgantysis pirmuoju taku jau prieš startą turi „nuskriaustojo“ poziciją. „Esant devyniems takams rimtose varžybose galima pirmojo tako nenaudoti – tada sportininkai bėga antruoju – devintuoju takais, ir visi startuoja vienodomis sąlygomis. Tai, be abejo, gali turėti įtakos geresniems pasiekimams“, – sakė  Lengvosios atletikos federacijos prezidentas.

Vyks šalies čempionatas

E. Skrabulis atkreipė dėmesį, kad Lietuvos lengvaatlečiai treniruočių stovyklas Palangoje rengia jau nuo 1984 m., tačiau iki šiol labai pasigesdavo modernaus stadiono. Dabar, Palangoje pastačius universalų sporto kompleksą bei rekonstravus miesto stadioną, pasak E. Skrabulio, visi klausimai, susiję su lengvąją atletika pajūrio regione, bus išspręsti.

Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas, į didžiausią šalies kurortą geriausius sportininkus bei žiūrovus sukviesiantis jau rugpjūčio pradžioje, Palangoje rengiamas pirmą kartą šalies istorijoje. Pasak E. Skrabulio, tokį pasirinkimą lėmė ne tik atnaujinta Palangos sporto bazė, bet ir faktas, jog vasarą didžiausiame šalies kurorte gausu poilsiautojų, tarp kurių nemažai ir sporto mėgėjų.Mes labai norime, kad mūsų sportininkai startuotų lydimi žiūrovų ovacijų, nes tai tampa motyvacija prieš startą. Manau, kad Palangoje subursime didelį sirgalių skaičių“, – sakė Lengvosios atletikos federacijos prezidentas.

Sporto infrastruktūrai - dėmesys

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus atkreipė dėmesį, jog sporto infrastruktūrai kurorte skiriamas didžiulis dėmesys, tad nenuostabu, kad jau šią vasarą miestas sportininkams galės pasiūlyti puikią tarptautinius standartus atitinkančią sporto bazę, tinkamą įvairių sporto šakų atstovams.

„Siekiama, kad puikiomis gamtinėmis sąlygomis pasižyminčiame kurorte galėtų treniruotis ir varžybas rengti sportininkai profesionalai bei mėgėjai ir iš mūsų miesto, ir iš visos Lietuvos bei užsienio. Todėl pastaruoju metu Palangoje intensyviai gerinama sportininkams reikiama infrastruktūra – prieš metus duris atvėrė naujas universalus sporto kompleksas, atnaujintas bei naujais įrenginiais praturtintas per pušynus, šalia jūros besidriekiantis bėgimo takas „Labrytys“, mieste įrengta ne viena aikštelė su lauko treniruokliais“, – sakė Š. Vaitkus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų