Pereiti į pagrindinį turinį

Palangos komisaras J.Kažys tyrimo išvadų laukia sirgdamas

2010-11-19 05:00
Nežinomybė: J.Kažys jau daugiau kaip mėnesį gyvena nerimu spėliodamas, ar jam pavyks atsikratyti įtarimų vairavus neblaiviam.
Nežinomybė: J.Kažys jau daugiau kaip mėnesį gyvena nerimu spėliodamas, ar jam pavyks atsikratyti įtarimų vairavus neblaiviam. / Vytauto Petriko nuotr.

Įtartas neblaivus vairavęs savo automobilį ir tapęs avarijos kaltininku Palangos policijos viršininkas Jurgis Kažys laukia administracinės bylos ir tarnybinio patikrinimo rezultatų.

Spalio 14-osios naktį kelyje Palanga–Klaipėda atsitikęs eismo įvykis, kai policijos komisaro automobilis pavijo ir stumtelėjo kitą mašiną, pasėjo įtarimus. J.Kažys iki šiol neina į darbą – 57 metų vyras vis dar serga.

Tuo metu Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai tiria administracinę bylą ir aiškinasi, kas vairavo automobilį. Tą patį bei dar daugiau nori sužinoti ir Policijos departamento prie VRM Vidaus tyrimų valdybos darbuotojai.

Nors nuo įvykio praėjo daugiau nei mėnuo, sprendimus abiejų tarnybų pareigūnai gali paskelbti dar po mėnesio.

Policijos departamento Vidaus tyrimų valdybos viršininkas Ugnius Čižiūnas teigė, kad tarnybinio patikrinimo rezultatus gali nulemti avarijos tyrimo rezultatai, bet lemiamos įtakos jie gali ir neturėti.

Pareigūnas per metus gali sirgti ne ilgiau nei 120 dienų. Vėliau gali būti sprendžiamas klausimas dėl jo tinkamumo tarnybai.

"Esu įsitikinęs, kad mes baigsime tyrimą anksčiau. Manau, užtruksime ne ilgiau nei mėnesį. Žinoma, prievarta apklausti pareigūno mes negalime. Jo teisė rinktis: paaiškinti įvykio aplinkybes ar ne“, – teigė U.Čižiūnas.

Administracinės bylos dėl eismo įvykio tyrimas artėja prie pabaigos. Liko apklausti kelis liudininkus. Sprendimo data priklausys nuo to, kaip greitai juos pavyks prisikviesti apklausoms.

Pareigūnai išklausė ir bendrojo pagalbos centro telefono pokalbių įrašus.

Nors eismo įvykio fiksuoti atvykę policininkai prie avarijos kaltininko automobilio sutiko neblaivų uniformuotą J.Kažį, šis tvirtino nevairavęs ir čia atsiradęs po avarijos. Jo teigimu, mašiną vairavo nėščia jo sugyventinė, kuri, nesulaukusi policininkų, išvažiavo į Klaipėdą.

Beveik neabejojama, kad J.Kažys Palangos policijai nebevadovaus. Jeigu Vidaus tyrimų valdybos pareigūnai nustatys, kad jis vairavo girtas, ar bent konstatuos, kad vėlų vakarą uniformuotas ir neblaivus pasirodęs viešoje vietoje policijos vadas pažeidė etikos normas, jis gali netekti per tris dešimtmečius užsitarnautos pensijos bei socialinių garantijų.

Jeigu pareigūnai J.Kažiui neras ko prikišti, jis galės tapti nemenkai apmokamu Vidaus reikalų sistemos pensininku.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų