„Palangos stalas 2009“ – tūkstančio stalų šventė (programa)

Šeštadienį Palangos viešbučių ir restoranų asociacija kartu su miesto savivaldybe jau antrą kartą organizuoja šventę visai šeimai "Palangos Stalas 2009".

Šia švente didžiausias šalies kurortas pažymi Tarptautinę turizmo dieną bei pradeda rudens renginių sezoną.

Šventės metu prie tūkstančio stalų prisės visa Palanga, kartu pakviesdama tai padaryti ir atvykusius svečius iš Lietuvos ir užsienio. Stalai nusidrieks per visą J.Basanavičiaus gatvę. Gatvės  pradžioje šventės svečius pasitiks didžiausias Lietuvos stalas, kuris pretenduos tapti nauju rekordu. Palangos tautodailininkai ir gintaro gildijos meistrai siūlys ne tik įsigyti unikalių suvenyrų bei gintaro dirbinių, bet ir patiems išbandyti įvairių amatų subtilybių.

Asociacija "Palangos fotoklubas 750" ir „Palangos Fotocentras“, kartu su 2009 m. Lietuvos  kultūros sostinės - Plungės projekto "Fotoalėja 2009“ organizatoriais, Lietuvos fotomenininkų Klaipėdos skyriumi, Mažeikių fotoklubu, Tauragės klubu „Fotojūra“ bei Kaliningrado ir Svetlogorsko fotografais vykdys projektus „Palangos Fotostalas 2009“ ir „Palangos Fotonamas 2009“.

Šventėje save pristatys ir Šventosios kolektyvai, atlikėjai bei įvairios miestelio organizacijos. Visos J.Basanavičiaus kavinės ir restoranai siūlys palangiškiams ir svečiams gardžius patiekalus bei atsigaivinti šventės rėmėjo „Kalnapilio“ alumi. Palangos geriausi kolektyvai ir atlikėjai dovanos visą dieną trunkantį koncertą.

Šių metų šventės partneriai - Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija organizuos pirmąjį nacionalinį žuvies barbekiu čempionatą Palangos mero taurei laimėti. Viešbutis - restoranas „Vila Diemedis“ organizuos knygų labdaros aukcioną, kurio metu šventės svečiai galės įsigyti unikalių knygų. Surinktos lėšos bus skirtos jaunųjų literatų kūrybai remti. Bus galima įsigyti knygų su autorių autografais.

Veiks miesto mero Vytauto Stalmoko ir administracijos direktoriaus Valerijaus Kuznecovo priimamieji, kur visuomenei bus pristatyti artimiausi Palangos projektai, o palangiškiai ir svečiai galės betarpiškai pabendrauti su miesto vadovais bei specialistais. Atvykus kviestiems Lietuvos ministrams, veiks ir Vyriausybės priimamasis.

Savo vietas prie stalo užims ir kitų Palangoje tuo metu vyksiančių renginių - tradicinio teniso turnyro „Bobų vasara 2009“ ir tarptautinio aitvarų festivalio dalyviai. Prie jūros tilto danguje išvysite unikalią tūrinių aitvarų parodą. Stebėti galėsite sklandančius aštuonkojus, jūros arkliuką, katiną, banginį Orką, ryklį bei įvairias žuvis.

Šalia parodos veiks dirbtuvės, kur galėsite išmokti ir pasigaminti savo aitvarą. Miesto sporto mokykla pasiūlys prie stalo žaisti stalo tenisą, šachmatais, šaškėmis ir kitais stalo žaidimais, įmonė „Kurortų pramogos“ suteiks galimybę pasivėžint elektromobiliais, velomobiliais ir populiariausiu kurorto transportu - dviračiais. Palangos turizmo informacinis centras prie stalo pakvies turizmo specialistus iš Lietuvos bei užsienio.

Šventę baigsime pirmojo nacionalinio žuvies barbekiu čempionato apdovanojimais, tradicinių stalo nominacijų įteikimu bei 100 geriausių Pasaulio muzikos vaizdo klipų vakaru.

Renginio programa: 

RUGSĖJO 26 D., ŠEŠTADIENIS

 9.00 - 18.00

 

Lietuvos medžiotojų ir žvejų respublikinės tarybos menkių žvejybos nuo kranto varžybos

 

Prie centrinės gelbėjimo stoties

 

13.00

 

Šventės atidarymas, „Palangos orkestro“ paradas

 

J.Basanavičiaus gatvėje

 

13.20

 

Palangos Mero pasveikinimas

 

Jūratės ir Kastyčio skvere

 

13.30 - 19.00

 

Palangos kolektyvų ir atlikėjų koncertas

 

Jūratės ir Kastyčio skvere

 

14.00

 

Pirmojo nacionalinio žuvies barbekiu čempionato atidarymas

 

J.Basanavičiaus gatvės ir Birutės alėjos sankryžoje

 

14.30

 

Tūrinių aitvarų paroda danguje

 

Prie Jūros tilto

 

15.00

 

Projekto „Palangos Fotostalas 2009“ atidarymasDalyvauja: 2009 m. Lietuvos  kultūros sostinės - Plungės projekto „Fotoalėjos 2009“ organizatoriai, Lietuvos fotomenininkų Klaipėdos skyrius, Mažeikių fotoklubas, Tauragės klubas „Fotojūra“, Kaliningrado ir Svetlogorsko fotografai, asociacija „Palangos fotoklubas 750“

 

Prie „Senosios Dorės“
J.Basanavičiaus g. 5B

 

 17.00

 

 Šilko kelio klubo vasaros plenero darbų paroda "Rusnė"

 

Kavinė "Liepa",
Sodų g. 14B

 

18.00

 

Viešbučio-restorano „Vila Diemedis“ knygų labdaros aukcionas

 

J.Basanavičiaus gatvės ir Birutės alėjos sankryžoje

 

19.00

 

Pirmojo nacionalinio žuvies barbekiu čempionato apdovanojimai. STALO nominacijų įteikimas

 

Jūratės ir Kastyčio skvere

 

nuo 19.30

 

100 geriausių Pasaulio muzikos vaizdo klipų vakaras

 

Jūratės ir Kastyčio skvere

 

nuo 20.00

 

Visų šventės fotografų ir žurnalistų sueiga „Palangos fotoname 2009“. Šventės fotografuotos ir filmuotos medžiagos peržiūra

 

Viloje „Anapilis“, Birutės al. 34A

 

20.30

 

Skuodo kultūros centro žemaičių teatro komedija "Keista liga" (žemaičių tarme)

 

Viloje „Anapilis“, Birutės al. 34A


Šiame straipsnyje: palangos stalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių