Papiktino kieme siautėjantys vaikai: nugvelbė vėliavą su visu kotu?

Vasario 16-ąją lietuviai ne tik giedojo Lietuvos himną, bet ir įvairiuose miestuose ir kaimeliuose išdidžiai kėlė mūsų trispalves. Tačiau vienam klaipėdiečiui, nusprendusiam trispalve papuošti savo automobilį, tai atsirūgo itin skaudžiu akibrokštu.

Žala – tūkstantis eurų

Į policiją kreipėsi 1979 m. gimęs vyras ir pranešė, kad vasario 16-ąją 7.30 val. Kūlių Vartų gatvėje pastebėjo nuniokotą savo automobilį.

Žmogus nustėro išvydęs, kad nenustatytu aštriu daiktu apibraižytas jo automobilis „Mercedes Benz S420 CDI“, pagamintas 2007 m.

Taip pat nuo jam priklausančio velomobilio pavogta automobilinė Lietuvos valstybės vėliavėlė.

Žmogus patirtą žalą įvertino 1 004 eurais.

Netrukus policija sulaikė įtariamąjį, gimusį 1992 m. Vyras buvo apklaustas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 127 straipsnį. Už valstybės simbolių išniekinimą gresia rimti nemalonumai – baudžiamoji atsakomybė.

Gresia dveji metai nelaisvės

Tas, kas viešai nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino, subjaurojo ar kitaip išniekino Lietuvos valstybės vėliavą ar herbą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Tyrimas pradėtas ir dėl turto sugadinimo ar sunaikinimo. Už tai baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Istorija, nutikusi Debreceno gatvės kvartale, taip pat sudomino policijos pareigūnus.

Nors Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkė Rasa Bekėžienė informavo, jog daugiau pranešimų apie suplėšytas, pavogtas ar kitaip sugadintas vėliavas gauta nebuvo, socialiniame tinkle paviešinta istorija pareigūnai susidomėjo ir žada patikrinti informaciją.

Vėliavą tąsė kieme

Gyventojai užfiksavo tris berniukus, kurie siautėjo kieme.

„Kieno vaikai čia jau kelias valandas laužo sūpynes, kieme šiukšlina, laužo nuo čiuožyklų nuimtas lentas. Atsinešė vėliavą, neaišku, iš kur gavę, volioja po visą kiemą. Buvau ir aš priėjusi, sakė, sutvarkys viską, ir dar keli žmonės sudrausmino, bet jiems nė motais. Gal tėveliai atpažins savo vaikus ir gražiai pakalbės, kad taip negalima elgtis. Buvo trys, bet vienas anksčiau pasišalino“, – į neatpažintų vaikų tėvus kreipėsi gyventoja.

Iš tiesų vaikai užfiksuoti su valstybine vėliava besikarstantys vaikų žaidimų aikštelėje. Gyventojams kilo klausimas, iš kur vaikai galėjo nugvelbti vėliavą su visu kotu?

„Nebent koks nors krepšininkas galėtų vėliavą pasiekti. Dažniausiai vėliavos kabinamos ant namų tokiame aukštyje, kurio be kopėtėlių nepasieksi. Ot kokie. Ir kaip jie ją nusikabino? Suaugęs žmogus kažin ar vargs“, – stebėjosi Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaida

Vaida portretas
Na kaip tik vaikai ne ruskiai, o lietuvis ir ukrainietis.

Irenai

Irenai portretas
na nebūkim tokie kategoriški..Kiek tiems vaikams protelio?Tėvai ir mokykla tikrai nemoko kad reikia su vėliavomis žaisti kaip su žaislais.Na paėmė ir sugalvojo..O jūs tuoj ,,vaikų teisės", straipsnis apie TOKĮ BAISŲ ,,nusikaltimą" pirmam portalo puslapy, komentaruose - Anonimas prieš Anonimą ,,mušasi"(Viens už Ukrainą, kits - už Rusiją..:D)..Na? Ar sveikai atrodo? Pagalvokit ką iš mūsų viešosios nuomonės daro tokie sumauti influenceriai ir į ką mes virstame

Irena

Irena portretas
O kas praso ant kiekvieno namo kabinti,kam reikia ,gali savo tualete pasikabinti,kas draudžia,o ką vaikai,teisės turi,iš kart reikėjo vaikų teisėms skambinti,tie dar premijas išmokėtu
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių