Paplūdimyje – pirmosios vestuvės

Kitą mėnesį klaipėdiečių pora tuoksis Pirmosios Melnragės paplūdimyje. Tai bus apskritai pirmosios teisėtos vestuvės pliaže.

Savivaldybės administracijos direktorius jau yra pasirašęs įsakymą leisti klaipėdiečių porai gegužės 15 dieną Pirmosios Melnragės paplūdimyje organizuoto santuokos įregistravimo ceremoniją.

Šiais metais paplūdimiuose - abiejuose Melnragės, Girulių - susituoks dar kelios poros.

„Šis sezonas ir parodys santuokos ceremonijos pliažuose pliusus ir minusus. Jaunieji labai gerai turėtų pagalvoti, ar jiems bus malonu vienas kitam ištarti priesaikos žodžius, kai juos stebės minia smalsuolių, pasirengusių kaitintis saulėje. Kitose vietose nuo smalsuolių minios dar galima atsiriboti, o paplūdimyje - niekaip“, - jaunuosius susimąstyti ragino Klaipėdos Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė.

Be to, norit susituokti paplūdimyje reikia gauti leidimą iš savivaldybės surengti renginį.

„Mes specialių reikalavimų nekeliame. Prašome, kad būtų stalas, ant kurio būtų galima pasidėti dokumentus. Žinoma, jauniesiems patariama pagalvoti, kaip apsisaugoti nuo lietaus, nes pas mus oro sąlygos nenuspėjamos“, - teigė G.Misevičienė.

Galimybė tuoktis ne tik Santuokų rūmuose ir bažnyčiose, bet ir kitose netradicinėse vietose jauniesiems yra suteikta nuo pernai rugsėjo.

Pernai tokia galimybe pasinaudojo tik viena klaipėdiečių pora. Šiemet - jau penkios. Jaunieji tuokėsi Laikrodžių muziejaus kiemelyje, Daržų gatvėje esančioje paveikslų galerijoje, restoranuose ir viešbučiuose, kur vyksta vestuvių pokylis.

Klaipėdiečiai jau yra pateikę keliolika prašymų šią vasarą susituokti paplūdimuose, ant Jono kalnelio, restoranuose ir viešbučiuose. Dažniausiai poros nori tuoktis Botanikos parke.

„Prašymai susituokti netradicinėse vietose tikrai neviršija pateiktų paraiškų susituokti Civilimnės metrikacijos skyriuje“, - tikino G.Misevičienė.

Viena priežasčių - santuokos įregistravimo kaina. Susituokti netradicinėje vietoje kainuoja 210 litų, o Civilinės metrikacijos skyriuje - 70 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių