Pereiti į pagrindinį turinį

Pardavėjai nori dirbti ir per šventes

2010-03-31 05:00
Motyvacija: dirbti per šventes pageidauja patys prekybos centrų darbuotojai –  tomis dienomis jiems mokamas dvigubas atlyginimas.
Motyvacija: dirbti per šventes pageidauja patys prekybos centrų darbuotojai – tomis dienomis jiems mokamas dvigubas atlyginimas. / Redakcijos archyvo nuotr.

Nors šalies valdžia pasiryžusi uždrausti prekybos centrams dirbti švenčių dienomis, kol kas jai to padaryti nepavyko – apsipirkti per šias Velykas klaipėdiečiai galės be vargo.

Koreguos darbo laiką

Tiesa, švenčių dienomis dirbs ne visos uostamiesčio parduotuvės. Balandžio 4 d. duris atvers visos "Rimi" ir "Iki" parduotuvės, o prekybos tinklų "Maxima" ir "Norfa" – tik dalis.

Balandžio 4-ąją dirbs šešios Klaipėdoje įsikūrusios "Maximos" parduotuvės. Jose apsipirkti klaipėdiečiai galės nuo 9 iki 20 val. "Norfa" pirmąją Velykų dieną atidarys tik dvi parduotuves, kurios veiks nuo 9 iki 16 val.

Balandžio 5-ąją uostamiestyje įprastu grafiku dirbs visų prekybos tinklų parduotuvės, išskyrus "Norfos". Jos darbą pradės valanda vėliau – nuo 9 val.

Užsidirba papildomai

Prekybininkai šalies valdžios užmojus drausti jiems darbuotis per šventes vertina itin skeptiškai. Daugelis jų tikina, jog dirbti per šventes nori patys darbuotojai, kurie švenčių dienomis gali papildomai užsidirbti.

Kad parduotuvės visada būtų atvertos, pageidauja ir pirkėjai.

"Dauguma klientų teigia, jog jiems labai aktualu, kad parduotuvės dirbtų ir per šventes. Be to, dirbti nori patys darbuotojai. Jie tiesiog to prašo, nes tomis dienomis mokamas dvigubas atlyginimas. Darbo krūviai bei atlyginimai ir taip visiems sumažėję, tad mūsų darbuotojai laukia tokių dienų, kai gali užsidirbti", – tikino "Maximos LT" atstovė spaudai Renata Saulytė.

Ji pridūrė, jog tie darbuotojai, kurie dirbti nenori, susikeičia su tais, kurie to pageidauja. Pašnekovė patikino, jog dėl darbo švenčių metu jokių nesusipratimų su darbuotojais nėra kilę.

"Nesusidūrėme su jokiomis problemomis. Tikrai nė vienas darbuotojas per šventę nesėdėjo su ašaromis akyse", – pabrėžė ji.

Uždrausti turėtų visiems

R.Saulytė tvirtino, jog nuolatos analizuoja pirkėjų srautus, tad pastebi, kad net ir švenčių dienomis apsipirkti jų atvyksta daug. Be to, ji teigė, jog jei prekybos centrai nesulauktų klientų, tuomet nė viena parduotuvė ir nedirbtų.

"Jei uždraus dirbti tik mums, bus nevienodos konkurencinės sąlygos. Tuomet turėtų uždrausti dirbti ir degalinėms, ir kioskams, nes daugelis žmonių skubėtų apsipirkti į šias vietas", – įsitikinusi R.Saulytė.

Kito prekybos tinklo "Rimi Baltic" ryšių su visuomene atstovė Jovita Bagdonaitė taip pat patikino, jog sudarinėjant grafikus visuomet atsižvelgiama į darbuotojų pageidavimus.

"Darbuotojai neverčiami dirbti, tad tie, kurie nenori, per šventes nedirba. Tačiau pastebėjome, kad dauguma per šventes kaip tik mielai eina į darbą. Tokiu atveju valdžia turėtų uždrausti darbuotis ne tik mums, bet visam prekybos sektoriui – kavinėms, restoranams, autobusų stotims. O kuo šių įstaigų darbuotojai kitokie?" – klausė J.Bagdonaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų