Pareigūnai nenuleido rankų: imsis skaičiuoti „Grigeo Klaipėda“ padarytą žalą

Lietuvą sukrėtęs Kuršių marias teršusios įmonės "Grigeo Klaipėda" demaskavimas pastaruoju metu kiek primirštas dėl kitų aštrių šalį ir pasaulį krečiančių aktualijų. Nors dėmesys atslūgo, pareigūnai nenuleido rankų, šiuo metu dirba įvairių sričių specialistai.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti prokurorė Gina Skersinskytė teigė, kad šiuo metu laukiama specialistų išvadų. Jose turėtų būti pasisakyta apie įmonės valymo įrenginių pajėgumus. Ekspertams duotas terminas jau eina į pabaigą.

Gavę šią išvadą pareigūnai prašys kitus specialistus paskaičiuoti gamtai padarytą žalą.

Prokurorė G.Skersinskytė tikino nejaučianti politikuojančių asmenų, kurie pastaruoju metu suaktyvėjo dėl artėjančių rinkimų, spaudimo.

"Grigeo Klaipėda" yra viena taršesnių įmonių, todėl nenuostabu, kad žmonės dar skundžiasi jaučiantys nemalonius kvapus. Bet nuotekų leidimas sustabdytas, jas valo "Klaipėdos vandenys". Vis dar taikomos laikinosios apsaugos priemonės – draudimas pačiai įmonei valyti savo nuotekas. Žiūrėti, kaip jų laikomasi, yra antstolio prievolė", – paaiškino prokurorė.

Ji aiškino, kad įmonė "Klaipėdos vanduo" nutraukė sutartį su "Grigeo Klaipėda" dėl nuotekų transportavimo, tai yra nebeleidžia jai naudotis savo vamzdžiais, kuriais nevalytos nuotekos buvo išleidžiamos į Kuršių marias.

Todėl įtarimų sulaukusi bendrovė neturi kitos galimybės, kaip savo nuotekas valyti įmonės "Klaipėdos vanduo" valymo sistemoje.

Iki transportavimo sutarties nutraukimo Aplinkos apsaugos departamento darbuotojai tikrino, ar įmonė laikosi jų privalomo nurodymo.

Paskaičiavus gamtai padarytą žalą, įtariamiesiems bus pateikti galutiniai įtarimai, po to byla turėtų būti perduota teismui.

"Labai tikiuosi, kad šiais metais byla turėtų eiti į pabaigą. Sunku pasakyti, kiek truks ekologinės žalos įvertinimas. Manyčiau, kad dar porą mėnesių palaukti reikės. Kas skaičiuos šią žalą, nenorime atskleisti, kad tie specialistai nejaustų poveikio iš jokios pusės", – tikino prokurorė, neslėpusi, kad atostogaus tik tada, kai bylą atiduos į teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Prokurorė buvo pasiūsta, kad garbė neatitektų Girskienei. Dabar praeis laikas, visi tyrimai bus archyve. Jeigu prokurorė būtų pradėjusi tirti savavališkai, senai būtų pasiusta...

deinis

deinis portretas
Kokia žalą dabar skaičiuoti ,ar prikelsi žuvis ,kurios padvėsė ,turėtų atsakyti tie kas leido nevalytus vandenys į marias ,visi labai greiti uždaryti ,o ne prakloti kokį vamzdi ir testi darbą ,neatimti iš dirbančių žmonių pragivenimą ,neatimti iš biudžėto lėšas ,reikėtų apgalvoti ar geriau pirkti iš svetimų produkciją ar gaminti patiems.

Vieno negaliu suprasti ir aš

Vieno negaliu suprasti ir aš  portretas
kodėl meluojate komentaruose ? Grigeo - ne uždarytas , smarvės kol kas nėra . Bandote nukreipti " situaciją " maždaug , grigeo nedirba , bet smirda , reiškia smardina ne jie ? Grigeo atstovas ? Aš gyvenu pietiniame rajone ir puikiai žinau kas vyksta .
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių