Pilies tilto uždarymas: valdžia ragina reaguoti supratingai

  • Teksto dydis:

Naktį iš penktadienio į šeštadienį apie devynis mėnesius vyksiančiam kapitaliniam remontui uždarius Pilies tiltą, klaipėdiečiams patariama koreguoti įprastų dienos kelionių maršrutus bei jų laiką ir pagal galimybes rinktis viešąjį transportą.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį apie devynis mėnesius vyksiančiam kapitaliniam remontui uždarius Pilies tiltą, klaipėdiečiams patariama koreguoti įprastų dienos kelionių maršrutus bei jų laiką ir pagal galimybes rinktis viešąjį transportą. Anot Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko, patvirtinta laikinoji transporto schema padės prisitaikyti prie nepatogumų, kurie vis dėlto yra neišvengiami.

Uostamiesčio tarnybos parengė vieningą schemą, kurioje atsižvelgta į įprastus transporto srautus įvairiu paros metu, miesto tiltų keliamąją galią, prie naujųjų sąlygų pritaikius viešojo transporto judėjimą bei padidinus jo intensyvumą.

„Ši schema – bendras daugelio specialistų darbas. Žinoma, tai yra teorinis situacijos modelis, o praktika kartais gali padiktuoti kitokius sprendimus. Situacija uostamiesčio keliuose bus atidžiai stebima, kad esant argumentuotai būtinybei būtų galima atlikti korekcijas“, – teigė meras.

V. Grubliausko teigimu, natūralu, jog laikinų nepatogumų tvarkant tiltą patirs visi miestiečiai. „Tačiau Pilies tiltas ir bus remontuojamas visos Klaipėdos labui – kad turėtume patogų susisiekimą ir geras eismo sąlygas miesto centre bet kuriuo metu laiku. Miesto valdžios vardu prašau supratingumo, atlaidumo ir paslaugumo vieni kitiems bei linkiu pilietinio susitelkimo patrauklesnės ir patogesnės Klaipėdos labui“, – sakė meras.

Pilies tilto priešistorė skaičiuojama nuo 1826-ųjų, kai šioje vietoje buvo pastatytas medinis Karlo tiltas. Vėliau jis buvo nesyk perstatytas, o 1904 m. vietoje jo įrengtas metalinis. Dabartinis tiltas pastatytas 1975-aisiais. Nuo to laiko buvo atliekami kosmetiniai remonto darbai. Mero teigimu, po kapitalinio remonto, kurį planuojama užbaigti iki Kalėdų, Pilies tiltas bus ne tik saugesnis, bet ir gražesnis.

Pradedamo kapitalinio remonto metu bus pakeista pakeliamo tilto valdymo įranga – vietoje senosios bus įrengta nauja moderni hidraulinė sistema su elektronine valdymo schema.

Bus sutvirtinta ir konstrukcinė dalis: sustiprintos tilto plieninės konstrukcijos, asfalto danga bus pakeista lengva polimerine danga su specialiu pabarstu, bus įrengti nauji turėklai. Be kita ko, bus įrengti šviesoforai bei šlagbaumai prieš ir už tilo eismo sustabdymui prieš keliant tiltą bei atnaujinti šviesoforai vandens transportui.

Tiltas taps ne tik funkcionalesnis, bet ir gražesnis: bus apšviesta požeminė perėja ir patiltė dešiniajame krante, įrengtas dekoratyvinis tilto perdangos, atramų ir turėklų apšvietimas. Beje, naujosios tilto šviestuvų atramos kelio dangai apšviesti bus su alternatyviu saulės ir vėjo energijos maitinimu.

Anot V. Grubliausko, Pilies tilto situacija primena apie vieno iš strateginių uostamiesčio infrastruktūros objektų, vadinamojo Bastionų gatvės tilto per Danės upę, būtinybę. Apie ją kone vienbalsiai kalba ir eismo organizavimo specialistai, ir tiltus prižiūrinčių bendrovių atstovai.

Aktuali informacija apie eismo organizavimą Klaipėdoje Pilies tilto remonto metu (transporto eismo schemos, autobusų maršrutai) yra pasiekiama per Klaipėdos miesto savivaldybės svetainės tituliniame puslapyje esantį skydelį. Tiesioginė nuoroda: http://www.klaipeda.lt/lit/TRANSPORTO-EISMO-ORGANIZAVIMAS-PILIES-TILTO-REMONTO-METU/2552.

______________________________________________________

Nuo 2014 m. kovo 14 d. 24.00 val. Tiltų gatve bus leidžiama važiuoti:

·                     maršrutiniam transportui;

·                     lengviesiems taksi automobiliams;

·                     neįgaliųjų transportui;

·                     dviračiams;

·                     spec. transportui:

·                     priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos;

·                     policijos transportui;

·                     greitosios med. pagalbos transportui;

·                     dujinės tarnybos transportui;

·                     saugos tarnybų automobiliams;

·                     mokykliniams autobusams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hansas

Hansas portretas
Lengvajam transportui turi leisti vaziuoti Birzos tiltu be jokiu islygu.

Hansas

Hansas portretas
Lengvajam transportui turi leisti vaziuoti Birzos tiltu be jokiu islygu.

Hansas

Hansas portretas
Lengvajam transportui turi leisti vaziuoti Birzos tiltu be jokiu islygu.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių