Pereiti į pagrindinį turinį

Po santuokos jaunavedžius pasitinka konteineriai

2010-09-30 05:00
Iniciatyva: aikštelėje prie Santuokų rūmų atliekų rūšiavimo konteinerius paprašė pastatyti Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojai.
Iniciatyva: aikštelėje prie Santuokų rūmų atliekų rūšiavimo konteinerius paprašė pastatyti Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojai. / Vytauto Petriko nuotr.

Iš Santuokų rūmų išėjusius jaunuosius ir jų svitą pasitinka spalvingi buitinių atliekų rūšiavimo konteineriai. Santuokų rūmų darbuotojai tikina, jog jie pastatyti pačių jaunųjų patogumui.

"Keistai atrodo, kai po santuokos iš rūmų išeina pasipuošusios poros, jų svečiai. Visi aikštelėje švenčia, o šalia stovi konteineriai. Dar ateina koks treninguotas gretimo namo gyventojas, meta į konteinerį butelius ir juos daužo. Negi negalima konteinerių pastumti į atokesnę vietą?" – klausė klaipėdietė.

Klaipėdos civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė tvirtino, kad vadinamieji "varpeliai" aikštelėje pastatyti prieš kelerius metus, kad Santuokų rūmų prieigose būtų daugiau tvarkos.

"Kai nebuvo konteinerių, po ceremonijos išėjusius kitus jaunuosius pasitikdavo kalnai šiukšlių. Stiklo buteliai ridinėjosi po visą aikštelę, mėtėsi plastikiniai puodeliai, kuriuos palikdavo prieš tai susituokusios poros ir jų svečiai. Dėl to ir paprašėme pastatyti konteinerius. "Varpeliai" yra pakankamai estetiški, o jauniesiems nebereikia ieškoti, kur išmesti šiukšles", – tvirtino vedėja.

Jaunųjų ir svečių nuotaikas aptemdo ir po ceremonijos prašyti išmaldos ateinantys benamiai. Vieni kaulija pinigų operacijoms, kiti – alkoholinių gėrimų, o vaikai – saldainių.

Pasak G.Misevičienės, jei benamiai nelenda į rūmus, nesėdi ant laiptų, niekas jų negainioja.

"Žmonės turėtų būti sąmoningesni. Nereikia benamiams, vaikams nieko duoti, tuomet jų čia ir nebus, o vestuvininkai paprastai būna labai dosnūs", – pabrėžė vedėja.

Civilinės metrikacijos skyrius prieš kelerius metus jaunųjų ir jų svečių prašė nevaišinti benamių ir valkataujančių vaikų.

"Sulaukėme priešiškumo. Kai kurios poros pareiškė, kad tai ne mūsų reikalas. Šiandien šventė ir jie elgsis taip, kaip norės", – prisiminė G.Misevičienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų