Pereiti į pagrindinį turinį

Poilsiautojams pavojų kėlė žvejų tinklai

2014-07-11 11:26
Problema: dėl per arti kranto pastatytų žvejų tinklų poilsiautojams kilo grėsmė sveikatai ir net gyvybei.
Problema: dėl per arti kranto pastatytų žvejų tinklų poilsiautojams kilo grėsmė sveikatai ir net gyvybei. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jūroje ties Pirmosios Melnragės paplūdimiu besimaudantiems poilsiautojams pavojų kėlė per arti kranto žvejų pastatyti tinklai. Gelbėtojams teko vaikyti smalsuolius, kad šie neįsipainiotų į tinklus ir neįvyktų nelaimė.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad žvejų tinklai jūroje ties Pirmosios Melnragės paplūdimiu buvo pastatyti apie 20–30 metrų nuo kranto.

Juos žvejai ištempė visai netoli tos vietos, kur baigiasi teritorija, skirta maudynėms. Pastaroji yra žymima plūdurais.

„Baigiasi maudyklė ir beveik iškart prasideda tinklai. Ten yra pakankamai seklu, nereikia nė plaukti, galima nueiti. Statyti tinklus taip arti kranto labai pavojinga“, – tvirtino pavaduotojas.

Anot A.Siakki, atsirado labai daug smalsuolių, kurie norėjo apžiūrėti žvejų tinklus. Jie taip pat yra pažymėti plūdurais.

„Akivaizdžiai matyti, kad tinklai, o žmonės vis tiek plaukia prie jų. Poilsiautojai gali labai greitai įsipainioti į tinklus. Kyla didelis pavojus. Todėl gelbėtojai budėjo prie tinklų, jie paprašė kelių smalsuolių pasišalinti iš šios vietos“, – pasakojo pavaduotojas.

Šią vasarą tai pirmas atvejis, kai žvejai savo tinklus pastatė taip arti kranto. Pernai tokių atvejų užfiksuota ne vieną kartą. Gelbėtojai sutarė su žvejais, kad pastarieji patrauks tinklus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų