Pokyčiai uostamiestyje: brangs mašinų stovos leidimai

Nuo kitų metų sausio 1-osios uostamiestyje išplečiamos mokamo automobilių stovėjimo zonos.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" interneto svetainėje jau galima pasitikrinti, ar konkreti gyvenamoji vieta patenka į apmokestintą zoną.

Nuspręsta, kad teritorija, esanti pietuose, bus išplėsta iki Kauno ir Agluonos gatvių, šiaurėje – iki Malūnininkų gatvės.

Savivaldybės patvirtintame dokumente, esančiame internetiniame puslapyje www.klaipedatransport.lt, jau įvardytos konkrečios minėtų teritorijų gatvės.

Šių teritorijų gyventojai bei verslininkai jau dabar gali pildyti prašymus ilgalaikiams automobilių statymo leidimams gauti.

Patartina prašymus dėl leidimų pildyti kiek įmanoma anksčiau, kadangi mėnesio pabaigoje dėl didelio prašymų srauto leidimo gavimas gali strigti.

Taip pat galimas ir savitarnos būdas – prašymo teikimas elektroniniu paštu.

Metinis pirmasis gyventojo leidimas kainuoja dešimt eurų už vieną transporto priemonę.

Visose stovėjimo zonose už pirmą gyventojo leidimą iki 2021 m. gruodžio 31 d. vairuotojai dar moka po du eurus, o nuo 2022 m. sausio 1 d. mokės 10 eurų.

Už antrą gyventojo leidimą kainos nesikeis. Žaliojoje zonoje liks 29 eurai, raudonojoje, geltonojoje ir mėlynojoje zonose – 72 eurai.

Keisis ir verslo leidimų kainos.

Iki šių metų gruodžio 31 d. pirmo verslo leidimo kaina – 20, o nuo sausio 1 d. – 30 eurų. Antrojo leidimo kaina taip pat išlieka nepakitusi – 80 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kainas didinti sugeba, bet aikštelių nuo sniego nevalo o svarbu pinigus susirinkti.

Vytas

Vytas portretas
Kada liaudis supras kad reiktų pasipriešinti ,jiems tik biznis o ne žmogus gyvenimas juk vienas pagaliau ir jums ateis ta diena, metai greitai bėga

Tfu

Tfu portretas
Taip mums ir reikia, avinėliams, už nuolankų tylėjimą drebėjimą.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių