Pereiti į pagrindinį turinį

Policininkai aktyviau tikrina kelio ženklų pažeidėjus

2010-11-08 13:55
Ignoravimas: Statybininkų prospekte automobilius paliekantys vairuotojai "nepastebi" draudžiančio stovėti ženklo.
Ignoravimas: Statybininkų prospekte automobilius paliekantys vairuotojai "nepastebi" draudžiančio stovėti ženklo. / Vytauto Petriko nuotr.

Į gyvenamajame rajone pastatytus kelio ženklus vairuotojai atkreipė dėmesį tik po policijos pareigūnų baudų.

Bausmės papiktino

Statybininkų prospekte pastatyti kelio ženklai įspėja, kad kelkraštyje palikti automobilius draudžiama darbo dienomis nuo 8 iki 18 val. Nors ženklai šioje vietoje įrengti daugiau nei prieš pusmetį, vairuotojų akylumą pažadino tik ant automobilių langų palikti patrulių įspėjimai ir užblokuoti ratai.

Būtent šios drausminimo priemonės ir papiktino vairuotojus. Jie teisinosi, kad gatvėje palikti mašinas yra priversti, nes daugiabučių kiemuose neįmanoma rasti laisvų vietų jiems pastatyti.

Be to, grįžus iš darbo iki 18 val., jie turėtų sukti ratus aplinkui namus, kol bus galima ramia širdimi palikti automobilį prie gatvės, nesibaiminant baudos.

Rytą, jei darbas prasideda vėliau nei 8 val., žmonės taip pat priversti anksčiau ropštis iš lovos, kad perstatytų automobilį į kitą vietą ir nenusižengtų ženklui.

Ieškojo kompromisų

Kaip paaiškino Klaipėdos miesto savivaldybės Transporto poskyrio vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė, sprendimas dėl ženklų pastatymo kai kuriose miesto magistralinėse gatvėse svarstytas dar prieš porą metų Saugaus eismo komisijoje.

Tuomet norėta Statybininkų prospekte, Sausio 15-osios ir Smiltelės gatvėse išvis uždrausti statyti automobilius, kad jie netrukdytų važiuoti sunkiajam transportui ir nesusidarytų spūstys.

Tačiau, atsižvelgus į gyventojų prašymus, automobilius šiose magistralinėse gatvėse leista palikti bent vakarais ir savaitgaliais. Pora valandų – nuo 20 iki 18 – sutrumpintas ir draudimas statyti automobilius.

Nors sprendimas priimtas prieš porą metų, tačiau ženklai dėl lėšų stokos pastatyti palyginti neseniai. Smiltelės gatvėje juos dar tik planuojama statyti.

Suaktyvėjo prieš žiemą

"Uostamiestyje nėra daug magistralinių kelių, o dar tie patys užgriozdinami automobiliais. Dėl jų žiemą ir vasarą rūpesčių kyla gatvių valytojams", – sakė V.Paukštė.

Jis spėjo, kad būtent dėl artėjančios žiemos policininkai suaktyvino reidus, kad prisnigus nekiltų problemų dėl gatvių valymo.

Valdininkas pasidžiaugė, kad stovėjimo laiko apribojimas padėjo išspręsti ir kitą įsisenėjusią bėdą – nebeliko metų metus magistralines gatves užgriozdinusių laužais virtusių senų automobilių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų