Kuršių nerijoje pradėta pėsčiųjų ir dviračių tako rekonstrukcija

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Smiltynėje pradėti pėsčiųjų ir dviračių tako Smiltynė–Nida tvarkymo pirmojo etapo darbai. 5,8 mln. eurų vertės darbus 13 kilometrų atkarpoje nuo Smiltynės iki Juodkrantės atliks bendrovė bendrovė „YIT Lietuva“, juos planuojama baigti šiemet liepą.

„Pradedame įgyvendinti užsibrėžtą tikslą – tvarkyti dar vieną šalies piktžaizdę – daugybę metų apleistą Neringos dviračių taką“, – pranešime sakė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Po rekonstrukcijos Kuršių nerijos dviračių takas bus platesnis ir saugesnis, todėl tikime, kad iš Smiltynės į Nidą keliaujančių dviračiais ar kitomis aplinkai draugiškomis transporto priemonėmis padaugės“, – pranešime sakė „YIT Lietuvos“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Pasak Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovo Remigijaus Lipkevičiaus, darbai galėjo būti pradėti tik suderinus su Valstybine miškų urėdija, Kuršių nerijos nacionaliniu parku ir kitomis institucijomis.

Remonto metu bus įrengtas naujas iki 3,5 metro pločio takas (šiuo metu jis yra 2–2,5 metro), atokvėpio aikštelės.

Kita dalis tako nuo Juodkrantės iki Preilos šiuo metu projektuojama, o rangos konkursą numatoma skelbti šių metų viduryje. Likusią dalį planuojama sutvarkyti 2024 metais.

Pirmasis šio tako ruožas nuo Pervalkos gyvenvietės iki Pervalkos paplūdimio įrengtas dar 1978 metais. Vėliau atskiri tako ruožai buvo tiesiami skirtingu metu. Šiuo metu bendras tako Smiltynė–Nida ilgis yra apie 50 kilometrų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Prieš 20 metu įrengtą dviračių taką (nuo naujosios perkėlos iki Juodkrantės) sunaikino miškininkai, elektrikai, gaisrininkai, komunalininkai, važiuodami sunkiasvorėmis transporto priemonėmis. Po 20 metu vėl nauja taką klos? Turtingi esame.

pedo filai ir pederastai

pedo filai ir pederastai portretas
taką sukūrė

S.S.S.

S.S.S. portretas
ei metrinį nors žinai kaip vyksta viešieji pirkimai? Jeigu niekas už mažesnę kainą nesutinka dirbti tai vadinasi tokia ir yra rinkos kaina. Laimi tai mažiausia kaina, o ne aukščiausia. Ir nelygink Lenkijos su Lietuva. Jie vis dar turi zlotą ir dėl to protingesni yra.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių