Prasideda įspūdingų laivų era

Keičiantis tradiciniam laivų kurui, atsiras vis daugiau naujo dizaino ir stebinančių plaukiojimo priemonių.

Atominė jachta

Žinoma pasaulinė kompanija „Iddes Yacht“ neseniai pristatė superjachtos, ekspedicinio, mokslinio ir kruizinio laivo viename modelį ir projektą „Earth 300“.

Įspūdingas laivo dydis, jo architektūra, patalpų išdėstymas ir jo aprūpinimas. 300 metrų ilgio laive, kurio plotis 46 metrai, o aukštis 60 metrų, bus net 22 laboratorijos.

Numatyta, kad laivas, kurio įgulą sudarys 165 žmonės, galės priimti 160 mokslininkų, 40 studentų ar ekspertų ir 40 jūrų turistų, kuriems bus skirta 20 aukščiausio lygio kajučių.

Bene įdomiausia laivo detalė bus jo variklis. Laivas turės naujos kartos atominį reaktorių. Tai būtų pirmoji jachta pasaulyje su atominiu varikliu. Laikoma, kad tai yra švarus kuras, nors atominiai reaktoriai civiliniuose laivuose pasaulyje nėra populiarūs.

Analogas: Norvegijos milijardieriaus Kjellio Inge Roke mokslo tiri-amoji jachta „REV Ocean“.

Už viską mokės VIP turistai

Kompanija „Iddes Yacht“ skelbia, kad naujos kartos laivą tikisi pastatyti iki 2025-ųjų. Jo statyba turėtų prasidėti dar šiais metais.

Laivas bus skirtas mokslinėms ekspedicijoms, bet tuo pat metu jis priims ir kruizinius turistus – sujungs mok-slą ir turizmą. Pranešama, kad „Earth 300“ komplektacijoje bus keletas sraigtasparnių ir povandeninių laivų, skirtų ir turistinei apžvalgai, ir moksliniams tyrimams.

Mokslininkai jachtoje gyventų nemokamai. Visas jos naudojimo išlaidas dengtų VIP turistai, kuriems numatyta 40 vietų. Pasirodė informacija, kad 10 dienų turistinis plaukiojimas superjachta vienam asmeniui kainuotų 3 mln. JAV dolerių.

Detalės: „Earth 300“ sukonstruota rutulinė sfera ir apžvalgos aikštelė virš laivo.

„Iddes Yacht“ vykdomasis direktorius Aaronas Olivera tikino, kad laivas bus skirtas jūriniams tyrimams, kurie susieti su globalaus pasaulio pokyčiais, atlikti.

Nepateikta jokia informacija, kiek kainuos pastatyti įspūdingą naujos kartos ir naujo dizaino laivą. Taip pat nėra jokių duomenų, iš kokių šaltinių vyks laivo statyba, kas bus jo užsakovai pastačius laivą.

Kyla abejonių, kad vien iš VIP turistų galėtų atsipirkti laivo statyba ir eksploatacija.

Nustebino: „Iddes Yacht“ vykdantysis direktorius A.Olivera pristato naujos kartos laivą. („Iddes Yacht“ nuotr.)

Jau yra analogų

2020 m. Norvegijos milijardieriaus Kjellio Inge Roke užsakymu buvo pastatyta panašios paskirties, tik įprasto dizaino, dyzelinė ledo klasės mokslo tiriamoji jachta „REV Ocean“. Šis 183 metrų ilgio laivas kainavo per 350 mln. JAV dolerių.

„REV Ocean“ aprūpinta povandeniniu laivu, robotu, kuris gali pasinerti į gylį iki 7 kilometrų, sraigtasparniais, joje yra 3 baseinai, 8 mokslinio tyrimo laboratorijos. Laive įrengta ir unikali tralavimo sistema, kuri skirta mėginiams jūroje rinkti.

Palyginus „REV Ocean“ ir planuojamą statyti „Earth 300“ nesunku padaryti išvadą, kad pastaroji galėtų būti gal net dvigubai brangesnė. Vien naujos kartos variklio – reaktoriaus – kaina gali siekti per 100 mln. JAV dolerių.

Neoficialiai buvo pasirodžiusi informacija, kad „Earth 300“ statyba gali kainuoti nuo 500 iki 700 mln. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

XXI

XXI portretas
Įspūdingiausių laivų era baigėsi XX a. pradžioj. Tai burlaiviai. Patys gražiausi ir įspūdingiausi.

buduliams

buduliams portretas
durnyne pajungė internetą.Idiotų komentarai.Jiems geriausias laivas tai gelda jų kaime

apsinarkosinusio pederasto

apsinarkosinusio pederasto portretas
vizijos ir svajones
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių