Pereiti į pagrindinį turinį

Prie piliakalnio – Tradicinių lietuvių liaudies žaidimų čempionatas

2019-07-08 13:23
DMN inf.

Liepos 6 d. prie Eketės piliakalnio vyko jau 7-asis Tradicinių lietuvių liaudies žaidimų čempionatas. Eketės piliakalnis ir jo prieigos tvarkomos seniūnijos ir bendruomenių iniciatyva, todėl labai džiugu, kad šiais metais Sendvario seniūnijos kaimų jungtinės bendruomenės įrengtas pagrindas scenai gavus LR Žemės ūkio ministerijos finansavimą.

Šventė prasidėjo Sendvario seniūnijos bendruomenių eisena nuo Gvildžių k. žyminčio atminimo akmens Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienai paminėti. Šventę pradėjo klaipėdiečių grupė „FOLKS“, vėliau vyko  Tradicinių lietuvių liaudies žaidimų čempionato rungtys, kurių metu koncertavo Šateikių kultūros centro folkloro ansamblis „Šateike“, o į šokių aikštelę visus sukvietė kapela iš Nidos „Joldija“.

Smagu buvo išgirsti seniūnijos vyriausiojo armonikieriaus Henriko Treinio grojamo kūrinio - tai buvo dovana mums visiems. Čempionate dalyvavo kaimų bendruomenių atstovai, rungtys buvo individualios, todėl gausu ir apdovanojimų. III vietą užėmė slengiškiai, II vietą - Paupių bendruomenė, o I vietą – Radailių bendruomenė, kuriai ir atiteko pereinamasis prizas antri metai iš eilės.

Šventėje bendruomenės vaišino savo kiemeliuose pagamintu maistu – Jakų bendruomenė – plovu, Sendvario seniūnijos jungtinė kaimų bendruomenė – koše, o Radailių bendruomenė nuo pat šventės pradžios stebino vaišingumu: kepė bulves su spirgučiais,virė raugintų kopūstų sriubą, žirnių košę, vaišino kepta duona.

Šventę vainikavo Lietuvos himno giedojimas ir grupės „Nerija“ koncertas. Šventės dalyvius, svečius pasveikinti atvyko Klaipėdos rajono savivaldybės meras Bronius Markauskas ir tarybos narys Vaclovas Macijauskas. Sveikinimo žodžius tarė Sendvario seniūnijos seniūnė Loreta Urbutė ir Sendvario seniūnijos kaimų jungtinės bendruomenės pirmininkė Lijana Simonaitytė-Sinušienė. Renginio vedėja Barbora Radvilaitė puikai vedė šventę, nuostabiai kartu su visais giedojo Lietuvos himną.

Šios šventės siela ir sumanytojas – Jonas Kavaliauskas, kuris deda daug pastangų, kad šventė būtų turininga ir prasminga. Renginių organizatorė Eugenija Selskienė rūpinosi, kad šventės metu nieko netrūktų, kad visi dalyviai, svečiai, atlikėjai jaustųsi gerai. 

Organizatoriai nuoširdžiai dėkoja Jakų, Radailių, Aukštkiemių ir Paupių bendruomenėms už dalyvavimą eisenoje, bendruomenių kiemelių įrengimą ir vaišingumą, dalyvavimą rungtyse, už gerą nuotaiką. Ačiū seniūnijos darbuotojams už pagalbą ruošiantis šventei, merui Broniui Markauskui už bendruomeniškumą ir pagalbą transportuojant inventorių, Romui Daugnorui, Dariui Laukiui, Algiui Valauskiui, Giedriui Bičkauskui, seniūnijos darbuotojams už pagalbą ruošiantis šventei ir po jos.  Ačiū visiems už šypsenas.

Renginio organizatoriai: Sendvario seniūnijos kaimų jungtinė bendruomenė, Sendvario seniūnija, Slengių mokykla-daugiafunkcis centras.

Rėmėjai: Klaipėdos rajono savivaldybė, Žemės ūkio ministerija, UAB „Rimi Lietuva“, UAB „Pajūrio šaltinis“.

Informacinis rėmėjas: dienraštis „Klaipėda“.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų