Profilaktinių koronaviruso tyrimų rezultatai Klaipėdoje: situacija nerimo nekelia

  • Teksto dydis:

Laikotarpis, kai klaipėdiečiai dėl koronaviruso tikrinosi profilaktiškai, parodė, kad situacija mieste yra valdoma ir didesnio nerimo nekelia – išskirtinio nustatytų atvejų šuolio neužfiksuota. Teigiama, kad norinčiųjų išsitirti netrūko.

Ar neserga koronavirusu, uostamiesčio gyventojai profilaktiškai galėjo pasitikrinti nuo praėjusio pirmadienio.

Mobiliajam tyrimų punktui, kur ir buvo imami pageidaujančiųjų atlikti tyrimą mėginiai, vadovaujanti Klaipėdos miesto poliklinikos vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė teigė, kad žmonių susidomėjimo netrūko.

Medikai dirbo trimis pamainomis, visi numatyti mėginių ėmimo laikai buvo užimti.

Visą dieną pravertas langas nereiškia, kad patalpa vėdinama. Reikia padaryti gerą skersvėjį, kad vėjas išpūstų patalpą.

Praėjusią savaitę ištirtų mėginių rezultatai signalizuoja apie tai, kad virusas uostamiestyje yra, tačiau situacija neatrodo kritinė.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas teigė, kad rugpjūčio 17–25 d. Klaipėdoje patvirtinta 10 naujų koronaviruso atvejų.

Šis skaičius, anot pašnekovo, rodo tai, kad situacija yra stabili.

Kaip labiausiai įtemptą laiką naujų atvejų registravimo prasme R. Grigaliūnas įvardijo 33 metų savaitę – rugpjūčio 10–16 d.

Per visą pandemijos laikotarpį Klaipėdoje buvo nustatyti 97 įvežtiniai viruso COVID-19 atvejai, 22 iš jų – per rugpjūtį.

Paskutinis įvežtinis užsikrėtimo koronavirusu atvejis buvo nustatytas rugpjūčio 18 d.

Sveikatos specialistai ragina žmones nepamiršti saugumo priemonių – dažnai ir kokybiškai plauti rankas, naudoti dezinfekcines priemones ir būtinai paisyti reikalavimo dėvėti apsaugines veido kaukes.

Raimundas Grigaliūnas / Vytauto Petriko nuotr.

Artėjant rudeniui, kai vis daugiau žmonių ims laiką leisti uždarose erdvėse, R. Grigaliūnas akcentavo būtinybę užtikrinti gerą patalpų vėdinimą.

"Visą dieną pravertas langas nereiškia, kad patalpa vėdinama. Reikia padaryti gerą skersvėjį, kad vėjas išpūstų patalpą. Tuo metu joje negali būti žmonių", – aiškino R. Grigaliūnas.

Įmonės taip pat raginamos gerai įvertinti ventiliacines, vėdinimo sistemas, įsitikinti, ar jos veikia tinkamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių